aluat:
-50g unt topit
-300g faina
-1/2 cub drojdie proaspata
-50g zahar
-1ou
-100ml lapte
in plus:
-3 linguri dulceata de fructe de padure
-prune
-scortisoara
-cativa biscuiti spekulatius sau alti biscuiti cu arome de scortisoara
aluatul framantat si dospit la Mp se intinde pe masa si taie in 12 cercuri.se pun in tava cu hartie de copt si se ung cu dulceata,apoi pe fiecare se aseaza cateva sferturi de prune:
se presara scortisoara si biscuiti maruntiti si se lasa 15min sa dospeasca apoi se coc la 185 grade,cu ventilatie si rezistenta de jos vreo 15-20min.
se pudreaza cu zahar si servesc langa o cana de lapte sau cafea
se pastreaza proaspeti 2 -3 zile.
vineri, 17 octombrie 2008
taleri cu prune si firimituri cu scortisoara
Publicat de mihaela la 21:33
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Ce idee buna! Cred ca aceste prajiturele sunt inventia ta. Oricum, sunt grozave.
reteta era de fapt pt o tava mijlocie de aragaz dar cum matei a avut prieteni in vizita m-am gandit ca par mai interesante asa pt copii.
Mihaela ai avut dreptate sunt mult mai interesanti si iti fac pofta numai privind.
Trimiteți un comentariu