250ml lapte batut
130ml apa
280g faina integrala de arpacas
100g fulgi de ovas
50g sesam
50g faina alba de grau
1 lingurita miere
1 lingurita sare
1 cub drojdie proaspata,45g
se framanta un aluat la Mp(este destul de moale),se lasa la dospit si apoi se rastoarna pe masa cu 2-3 linguri faina si ii dam forma dorita si o asezam in tava cu hariede copt.o crestam cu un cutit bine ascutit si o lasam 10min sa se odihneasca.
incalzim cuptorul la 250grade si punem o cratita cu apa in el apoi punem tava cu paine la cupt.dupa 10min am redus la 200 temperatura si am lasat inca 25min,cu ventilatie.
se lasa sa se raceasca si se feliaza.este extrem de pufoasa,coaja grosuta usor crocanta,un deliciu pentru micul dejun.
joi, 27 noiembrie 2008
paine cu lapte batut si faina de arpacas
Publicat de mihaela la 14:00
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Mihaela draga, aroma de paine proaspat scoasa din cuptor ,a ajuns pana la mine !!..ce buna trebuie sa fie ..ti-am furat un colt crocant,nu am putut rezista ca prea bine arata...
te pup si o seara frumoas in continuare :)
Buna painea facuta in casa. Imi place mult si painea neagra. Eu inca nu m-am incumetat sa fac paine...dar nu-i tarziu.
Cand ai timp, am doua premii sa-ti dau.
Weekend placut!
nicoleta
E foarte gustos si avea aroma excelenta.
Béla Fülöp din Orosháza, pe care oras numea capitala de paine din Ungaria.
Trimiteți un comentariu