biga:
-150g faina
-200ml apa calduta
-15g drojdie proaspata
aluat:
-10g drojdie proaspata
-75g gris
-110ml apa calduta
-275-300g faina alba grau
-cate o lingurita sare si miere
seara se amesteca ingredientele pt biga(eu le-am lasat 2-3 min in MP apoi am oprit-o) si se lasa pina dimineata(trebuie 10 ore sa se odihneasca) :
cand arata cam asa:
se pun si restul ingredientelor im masina si se framanta un aluat fin care se lasa la dospit 1h.se imparte in mai multe bucati si formeaza painici care se aseaza pe hartia de copt:
se baga intr-o punga tava(eu folosesc mereu saci de gunoi mari) si se leaga capetele apoi lasam 1h la dospit:
si coacem la 190 grade:
sunt foarte bune si pufoase dar ies cam putine,se mananca toate intr-o zi :))
marți, 25 noiembrie 2008
painici cu gris
Publicat de mihaela la 08:53
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu