nu am mai facut de ceva vreme o placinta cu aluat dospit si cum azi e frig si ploua m-am gandit ca merge de minune.
aluat:
500g faina
1 cub,45g drojdie proaspata
100ml apa minerala
50ml lapte
2-3 linguri ulei masline
100g iaurt simplu
1 lingurita rasa sare,putin zahar
sos de rosii:
1 doza rosii tocate marunt
2 catei usturoi
busuioc
sare,piper
sosul alb:
200g smantana groasa
300g piept de pui
cateva linguri ulei masline
sare,piper,boia
1ou
in plus:
2 bucati mozzarella
2 cepe inele fine
pregatim aluatul la masina de paine sau cu mana si-l lasam intr-un loc caldut,la dospit.
pipetul de pui taiat cubulete mici se pune la prajit in uleiul incins,se condimenteaza cu sare,piper,boia apoi se scoate pe o hartie absorbanta.
cu mixerul bat am amestecat sosul de rosii cu usturoiul,condimentele si busuiocul.
intre timp aluatul a dospit
si il intindem in tava mare de aragaz pregatita cu hartie de copt.il intepam cu furculita si turnam sosul de rosii.pieptul de pui il amestecam cu smantana,sare,piper si oul batut usor cu furculita si-l asezam in gramajoare peste foaia de aluat:
punem ceapa inele fine si mozzarella felii si dam la cuptor pentru 45min,cu ventilatie,la 180 grade.
lasam sa se raceasca ci servim.merge de minune cu un pahar de vin sau bere.
luni, 9 martie 2009
placinta cu piept de pui si 2 sosuri
Publicat de mihaela la 11:45
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Mi-ai facut o pofta...
Totodata, mi-am schimbat adresa blogului la aromele.blogspot.com. Iti multumesc daca ma treci la favorite, poate reusesc sa aduc trafic la noua adresa.
Cu siguranta am sa fac aceasta placinta.O sa scriu iarasi dupa ce o fac ca sa-mi las parerea,ca ce-i drept arata foarte bine. mmmm
Trimiteți un comentariu