aluat:
200g faina(poate 1-2 linguri in plus)
75g zahar
1plic praf de copt
1ou
50g smantana
150g crema de branza(quark,am pus eu)
75g unt
in plus:
1,2 kg mere dulci
2-3 linguri zahar
1 lingita scortisoara
100g amaretini
din toate ingredientele pentru aluat se framanta o coca care nu trebuie sa se lipeasca de maini.pregatim tava cu hartie de copt si intindem aluatul cam de grosimea unui deget.
merele curatate de coaja se taie cuburi si se pun la calit cu zaharul si scortisoara pentru 15-20min.trebuie sa fie evaporat tot lichidul si merele sa fie moi.
le lasam 5 min sa se racoreasca si le punem peste foaie.sfaramam amarettini cu mana si presaram deasupra.coacem la foc potrivit,cam 185 grade,vreo 35-40 min.ultimele min acoperim tava cu o hartie pentru a nu se arde.
lasam sa se raceasca bine si servim.
week-end placut!
vineri, 18 septembrie 2009
prajitura cu mere si amaretini
Publicat de mihaela la 09:24
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu