o reteta simpla si delicioasa pe care am avut-o pe masa de craciun...dar din pacate abia acum ajung sa v-o arat.
blat:
-6 oua
-6 linguri faina
-3 linguri apa
-6 linguri zahar
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-1 plic esenta vanilie
crema alba:
-250g branza grasa de vaci(noi am folosit milli)
-200g smantana pt frisca
-5 linguri zahar
crema de budinca:
-3 budinci vanilie
-1 l suc natural de portocale
-3 linguri zahar
se separa ouale si se bat albusele spuma tare cu apa si apoi adaugam zahar,cate o lingura,pe rand si mixam pina cand acesta se topeste si spuma sta teapana.se adauga galbenusul,faina,aromele si praful de copt.turnam compotitia in tava mare de aragaz si coacem la foc potrivit.rezulta o foaie subrire pe care o lasam sa se raceasca si taiem in jumatate.mixam smantana pina devine frisca,apoi o amestecam cu zaharul si branza.fierbem budinca impreuna cu zaharul si sucul si o lasam sa se racoreasca.
din cele 2 compozitii punem alternativ pe prima foaie de blat ,usor insiropata cu suc natural de portocale, siruri de budinca si branza.adaugam capacul si repetam.
dam la rece pentru cateva ore inainte de a putea fi taiata.
am repetat cateva zile mai tarziu reteta,de aceasta data deasupra turnand numai budinca pregatita cu suc.
delicioasa si in aceasta forma!
miercuri, 13 ianuarie 2010
prajitura cu branza dulce si budinca
Publicat de mihaela la 12:03
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Chiar e buna :)
M-a derutat un pic prima prezentare:), dar mi-a ramas privirea pe poza cu doua straturi de frisca-budinca. Chiar arata incredibil de bine.
Aveti si voi zapada? La noi este ca-n povesti:) de vreo saptamana si tot ninge in fiecare zi cate un pic sa intretina albul perfect.
Te pup.
Buna Miha,
Te-ai intors din Romania?
Minunat arata, imi era dor de bunatatile facute de tine.
Pe blogul meu te asteapta un Premiu, daca vrei poti trece oricand sa il ridici, pupici .
Trimiteți un comentariu