aseara am fost in oras sa vedem ce am putea scrie pe lista iepurasului...si nu a prea fost timp de gatit pentru cina.avantajul acestei pizza este ca aluatul crestea frumos la frigider in timp ce noi eram la plimbare.iar odata ajunsi acasa l-am intins numaidecat in tava ,am pus peste el ingredientele si la cuptor cu ea!
dar sa nu mai lungesc vorba si sa va arat despre ce este vorba:
pt o pizza mare
-100ml lapte cald
-3 linguri ulei masline
-1 plic drojdie granulata
-250g faina
-1 lingurita sare
-sos:
-150g rosii pasate
-1 catel usturoi
-sare,piper
deasupra:
-150g sunca
-150g cascaval ras
-o cutie ciupercute
aluatul framantat la masina de paine se pune intr-un castron la frigider si se lasa la dospit.al meu a stat cam 4-5 ore:
se intinde apoi pe hartia de copt,asezam in tava si ungem cu sosul de rosii amestecat cu ceva condimente si usturoiul(am pus la blender totul).punem sunculita,ciupercile si cascavalul deasupra:
si dam la cuptor pentru 25min la 200grade,cu ventilatie,ultimele minute lasand numai rezistenta de jos:
si a mers de minune langa un pahar de bere rece!!!
joi, 25 martie 2010
pizza cu sunca si ciuperci
Publicat de mihaela la 08:38
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Excelenta pizza eu o mananc si cu ochii,asa de mult i-mi place.brava!ciauo ciauo!!!
Aluatul super bun!! Am incercat-o aseara!!
iulia ma bucur mult ca ai incercat reteta.
week-end minunat!
Am incercat aluatul si nu mi-a iesit, nu a avut suficient lichid ca sa se lege coca.Ori a gresit masuratorile ori nu stiu ce s-a intamplat
andreea imi pare rau ca nu a iesit.daca nu s-a legat(poate l-ai framantat cu mana si la masina o fi altfel...nu stiu)puteai pune 3-4 linguri lapte in plus.sau daca e prea lichid mai adaugi ceva faina.sper sa ii mai dai o sansa!
la masina l-am facut si a adunat cata faina a intrat si restul a ramas ca pesmetul pe langa.oricum nu a iesit ca al tau.si apoi am mai pus ulei si lapte dar nu s-a mai amestecat:(.
Trimiteți un comentariu