prajiturele fine si aromate care merg de minune langa cafeluta de dimineata.trebuie musai sa le incercati si sa va convingeti.
aluat:
-325g faina
-1 plic praf de copt
-1 ou
-6 linguri ulei plante(nu masline)
-6 linguri lapte
-150g quark(sau alta crema de branza,nesarata)
-70g zahar
umplutura:
-1 plic budinca vanilie
-300ml lapte
-100g miere
-100g quark
1 compot afine
inainte de toate ne ocupam de umplutura.fierbem budinca cu laptele si mierea si lasam sa se raceasca.apoi incorporam quark-ul.
amestecam intr-o bol ingredientele pentru aluat pina obtinem o coca omogena:
intindem pe masa usor infainata aluatul intr-o foaie potrivit de groasa si taiem cercuri cu gura unei cani de lapte:
le asezam in tava tapetata,punem pe fiecare cate o lingura de budinca si ceva fructe din compot:
se coc la 175 grade,pentru 30-35min.se lasa sa se raceasca si se pastreaza intr-o cutie de plastic ,cu capac.asa raman proaspeti si pufosi 3-4 zile.
marți, 16 martie 2010
taleri cu budinca si afine
Publicat de mihaela la 11:41
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarii:
Foarte apetisanti talerii.Am sa-i incerc cu siguranta.o zi frumoasa in continuare.
Faine.
Cred ca merg si cu branza de vaci.
Arata deliciosi acesti taleri!! E prima oara cand aud de acest termen;;)..Din ce zona provine reteta?
O zi frumoasa!
wow devono essere buonissimi! ciao!
micule sunt convinsa ca vor fi pe gustul vostru.
diana merg si cu branza de vaci,asa cum se gaseste in romania,aici e prea zemoasa,nu ar sta compozitia pe blat.
m.t aluatul acesta cu crema de branza l-am intilnit in mai multe retete germane,prin carti sau reviste.compozitia de deasupra am "creeat-O" eu cu ce aveam la indemana prin bucatarie.
cat despre termenul de "taleri"...sunt monede si mi s-a parut un titlu potrivit :))) pt creatia mea.
Te admir tare mult, iti urmaresc blogul si salivez la fiecare reteta :D. Cred ca ai maini fermecate de stii sa faci asa bunatati! :)
B multumesc pt cuvintele frumoase!
Trimiteți un comentariu