ce faci cand ramane paine care incepe sa se intareasca si nu vrei sa o arunci??ai putea incerca chiftelute de paine sau pesmeti iar daca vreti sa incercati ceva nou va invit sa incercati aceste galusti.se fac relativ repede si sunt delicioase langa friptura.eu am mancat prima oara acum 2-3 ani cand am fost in concediu in harz.de ce" la metru"? pt ca asa le-a zis Matei cand a vazut cum le modelez :))
-3-400g paine mai veche taiata cuburi
-2 oua
-1 ceasca de cafea cu lapte
-sare
-piper
-2 cepe
-4 catei usturoi
-patrunjel verde tocat
-50g unt
ceapa si usturoiul tocate la robot se pun la calit in unt,pina se inmoaie putin.laptele se infierbanta si se toarna peste painea taiata cuburi.punem apoi ceapa,asa fierbinte,condimentele,ouale si verdeata.amestecam dar nu foarte mult,pt a ramane si bucati intregi de paine:
pe o folie alimentara punem compozitia si ii dam forma de sul,legand bine capetele:
intr-o cratita cu apa il punem la fiert,pentru 35-40min.apa trebuie sa fiarba in momentul in care introducem aluatul in ea.
il lasam sa se racoreasca si scoatem din folie:
feliile se prajesc scurt intr-o cratita foarte putin unsa cu ulei:
se servesc cu friptura si sos,cu tocanite.se pun congela individual intre folie alimentara si cand avem nevoie le scoatem si prajim usor inainte de servire.noi le-am avut ca garnitura langa o simpla tocanita de ciuperci cu ceapa si sos de rosii.
.
vineri, 25 februarie 2011
galusti din paine,la metru :))
Publicat de mihaela la 07:10
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Fac si eu galuste de paine de cand le-ma vazut la Maya.
Dar tehnica asta cu batonul nu o stiam.E mai rapida.
Mersi de idee.
Interesant si bun
Hú ez nagyon szuper,megcsinálom!!!!
lia cand sunt in lipsa de timp fac la sul.cane e timp de bibileli la bucatarie le fac separat ca in reteta mayei.
bianka intr-adevar sunt foarte bune si pe deasupra mai reciclez si painea care ramane si pe care imi pare rau sa o arunc.
mellissina trebuie sa le incerci.langa friptura sau tocanita sunt delicioase.
Trimiteți un comentariu