daca tot s-a racorit afara bine pot da drumul linistita la cuptor si ce poate fi mai imbietor decat mirosul painii de casa!
-350g faina alba
-115g faina integrala
-20g drojdie proaspata
-275ml apa calduta
-1 lingurita sare
-30ml ulei masline
-30g seminte susan
-30g seminte in
-30g seminte floarea soarelui
am pus ingredientele in vasul masinii de paine si am lasat-o sa-si faca treaba,pe prg de aluat.am scos aluatul din cuva si cu mainile unse usor cu ulei i-am dat o forma rotunda si am facut apoi cateva crestaturi cu un cutit bine ascutit:
am lasat-o la dospit inca 25min si apoi am copt painea in cuptorul preincalzit la 185 grade si cu o cratita cu apa in partea de jos.
dupa 15 min de la introducerea tavii cu aluatul, am scos cratita cu apa si am lasat painea la copt inca 30min:
am oprit cuptorul si am lasat-o sa se raceasca cu usa intredeschisa.
.
marți, 20 septembrie 2011
pan gallego
Publicat de mihaela la 08:00
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
ador mirosul de paine calda,mai ales coapta pe vatra.yummy.un deliciu.pupicei
Ce painica aspectuoasa si sanatoasa ai facut tu aici!Foarte buna trebuie sa fi fost!Pup si o zi buna sa ai Mihaela!
Se simte pana aici aroma painii calde...
eu nu mai tin minte cand am cuparat paine,o fac acasa de ceva vreme...iar cea copata pe vatra pot numai visa la ea!
e bunuta si cea la cuptorul electric.
teo multumesc ! se pastreaza foarte bine 2-3 zile,asta in cazul in care mai ramane.
si vecinii au simtit ca dau drumul des la cuptor :))
Ce bine arata,ador mirosul painii de casa!O seara buna!
Painea de casa .. hmm un deliciu.. n-am mai facut taaare demult!
antonina atunci e timpul sa te pui pe treaba!
flori multumesc,a iesit tare buna!
buna ,as vrea sa fac si eu painea insa am o ne lamurire,se mai lasa sa creasca si in MP?multumesc!
da ramona,la mine prg de aluat al masinii de paine framanta 15min si apoi dospeste o ora .
dupa ce-l scoti si modelezi il mai lasi in tava la dospit,inainte de al coace.
spor la treaba!
nu stiu cum este faina acolo unde locuiesti tu dar daca vezi ca este foarte lipicios aluatul,mai adaugi cateva linguri de faina alba la framantat.
Trimiteți un comentariu