cornulete acestea le facea mama cand eram mai mici aproape in fiecare an de craciun.sunt atat de fragede si bune chiar si dupa cateva zile.cum mi-am adus din tara provizii de untura si rahat azi m-am pus la treaba!
-200g untura
-1 ou
-1 ceasca(normala de cafea) lapte caldut
-1 plic praf de copt
-coaja rasa a unei lamai bio
-450g faina
-rahat
ingredientele se amesteca intr-un castron pina cand avem un aluat fin si potrivit de tare,care nu se lipeste de maini.
pe masa usor infainata se intinde o jumatate din el si se taie fasii(raze).la baza punem cate o bucata de rahat :
rulam spre varf si asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt:
preincalzim cuptorul la 180grade,cu ventilatie si coacem cornuletele vreo 12-15min pina se rumenesc usor:
le tavalim inca caldute prin zahar pudra si servim cu pofta!!
week-end minunat!!!
.
vineri, 21 octombrie 2011
cornulete fragede cu rahat si untura
Publicat de mihaela la 10:18
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
14 comentarii:
super bune si faine ti-au iesit
Am venit repejor poate mai gasesc si eu macar unul.Nu am mai facut nici nu mai tin minte.Pup!
Cred ca sint o bunatate.Trebuie sa le fac si eu.Elena P
O bunatate!!! si ce perfect le-ai invartit!!
Minunate,imi aduc aminte de cele facute de mama cand eram mici!Pupici!
yaya multumesc!
Dia,inca mai sunt cateva,te astept cu drag!
elena sunt tare bune si fragede!
antonina le-am taiat cu feliatorul de tort si au iesit egale!
teo si mie tot de cele facute de mama imi era pofta asa ca m-am pus singura la treaba!pupici!
ceva asemanator facea si mami inainte de sarbatorile de iarna.s foarte fragede si bune.pupici
sarah cred ca fiecare dintre mamicile noastre cunoaste asa o reteta de cornulete!
Arata perfect !
multumesc lia!pupici!
Trimiteți un comentariu