-400-450g faina
-coaja rasa de lamaie
-200ml apa minerala
-1 plic drojdie granulata
-1 plic drojdie granulata
-50ml ulei
-3 linguri zahar
-sare cat luam intre 3 degete
-ulei pentru prajit
aluatul framantat la masina de paine l-am lasat la dospit si apoi mama l-a intins in forma de dreptunghi pe masa usor infainata si l_a taiat ca in imagine:
apoi a modelat minciunelele trecand pe rand capetele prin taietura:
cand sunt toate gata le lasam 10min la odihnit:
si apoi le coacem in ulei incins:
se pudreaza cu zahar si servesc cu pofta!!!!!!
.
11 comentarii:
Super, Mihaela! Cu putina imaginatie, aceste minciunele pot fi si gogosi, asa ca ii voi recomanda reteta prietenei mele! Mersi frumos! :)
ce mult imi plac! pup
La bunica-mea astea se numeau uscatele. Ea le facea dintr-un aluat mai simplut, dar erau tare bune.
Demult nu am mai facut,dar stiu ca sunt bune.
Acestea arata foarte bine.
Pupici!
emy le poate taia cu un pahar si sunt gogosi!
si noua ne plaC! pupici timea
multumesc Dia!
smaranda eu stiu ca uscatelele sunt din aluat fara drojdie!
le ador!
Deci am observat eu bine, ai omis sa treci la ingrediente drojdia. Sint delicioase. Desertul preferat al bunicii mele.
kyra multumesc ca m-ai tras de maneca! am corectat acum
Trimiteți un comentariu