Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 4 decembrie 2009

pogacele cu jumari



in preajma sarbatorilor nu pot lipsi de pe masa si sunt minunate la un pahar de bere sau vin.

-2 oua
-150ml lapte
-80g iaurt natural
-200g jumari macinate(100g in aluat,100g pt impaturat)
-1 cub drojdie,45g
-sare
-1 lingurita miere
-600-650g faina
-65g untura alba

se framanta din toate ingredientele un aluat omogen care se lasa la dospit 45-50min.eu am framantat totul la MP,prg de aluat.

se intinde pe masa si se presara peste foaie restul de jumari.se impatura de 3 ori,ca la foetaj,apoi la final se lasa din nou la dospit,30min:

se intinde din nou aluatul si se taie cu gura unui pahar potrivit de mare:

se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt:

se coc la 185grade,pt 25-30min.

2 comentarii:

Mariana spunea...

Ce minunate sint!
Siiii ceeee buneeeee!

mihaela spunea...

mariana eu cum fac rost de jumari numai de 2-3 ori pe an,pentru noi aceste pogacele sunt un adevarat rasfat.savuram fiecare bucatica!