azi de ziua indragostitilor,va invit la o briosa parfumata cu mac si gem.
aluat:
-1 ou
-1 pachet drojdie granulata
-250ml lapte caldut
-60g zahar
-50g ulei(unt)
-putina sare
-500g faina
umplutura
-150g mac macinat
-100g zahar
-100g pasta de caise(sau alt gem fara bucati prea mari)
se dizolva drojdia il laptele caldut amestecat cu putin zahar si se lasa sa dospeasca 15min.impreuna cu restul ingredientelor am framantat un aluat la robot,apoi l-am lasat sa dospeasca 1h,intr-un loc caldut.
pe masa infainata se imparte aluatul in 12-13 bucati:
si se pregateste umplutura.se amesteca macul macinat cu zaharul si pasta de caise.
se intinde fircare bucata de aluat in forma dreptunghiulara si se pune 1 lingura umplutura:
se impatureste pe lungime si apasa usor cu sucitorul si se cresteaza ca in imagine:
apoi se apuca capetele si se rasuceste ca un prosop ,pe care vrem sa-l stoarcem:
se modeleaza ca un colacel si se aseaza in tava de muffins pregatita cu hartiute de copt.se mai lasa 10min si apoi se coc la 185 grade pentru 15-20min,pina s-au rumenit
2 comentarii:
Cred ca sint grozave!
Sunt grozave briosele tale!
Trimiteți un comentariu