10oua se fierb tare.apoi se decojesc si taie in 2.
3 galbenuse fierte,1lingurita mustar,2linguri iaurt simplu,100g branza de vaci,marar,sare,piper se freaca bine.se umplu jumatatile de albus si deasupra se presra putin bacon cubulete.
duminică, 28 octombrie 2007
oua umplute cu branza
Publicat de
mihaela
la
14:26
0
comentarii
paine cu lapte batut si faina integrala
350g faina integrala
100g faina alba
1pachet drojdie
100ml apa
200ml lapte batut
1lingurita otet(eu nu l-am pus)
1lingurita sare
1lingurita miere
aluatul l-am facut la MP,prg normal,cu framantare de 20min.l-am lasat la dospit si apoi l-am pus in forma,i-am facut cateva crestaturi pe deasupra cu un cutit bine ascutit si am mai lasat 35min la dospit.am copt painea la 200 grade.
Publicat de
mihaela
la
13:09
0
comentarii
clipe din viata unui fluturas
din miile de poze care i le-am facut in cele 13 luni cu greu am ales cateva
12 septembrie-in sfarsit l-am tinut in brate:a trecut deja o luna,din fericire fara colici si urlete.matei a fost de la inceput un baiat cuminte,a dormit si a mancat.
baita a fost mereu motiv de bucurie,se lasa cu urlete la iesirea din cadita
asa ca mami si tati au hotarit ca de la 4 luni s a mergem la inot.
iarna a venit repede,am trecut la haine groase sa putem iesi afara fara probleme.dormea in carucior pina nu mai putea.
pentru ca a fost baiat cuminte a venit si Mos Craciun:
cu greu a trecut iarna,abia am asteptat sa vina primavara, caldura,soarele sa ne incalzeasca si sa putem sta afara cat mai mult.
pe zi ce trece incepe sa descopere lucruri noi:iarba,frunze,gaze
iepurasul m-a gasit la Nordsee,a fost un frig si batea vantul dar m-au camuflat bine si totul a fost ok.
incet incet vine vara,schimbam tinuta,trecem la lucruri lejere si stam mai toata ziua la plimbare in oras sau in parc.in fiecare week-end avem program toti 3:
sunt asa fericit,vom pleca spre romania,pe buni o stiu,pe bunu numai din poze si de la telefon:
in tara au iesit primii dintisori si am facut pojarel,asa ca nu a fost un concediu prea reusit,multa febra,pastile si nopti nedormite.in sfarsit ziua cea mare,muuuuuult asteptata de toti.matei are 1an
nu putea lipsi tortul
si invitatii
si daca tot e ziua mea,am voie sa fac ce vreau: cartile il pasioneaza in toate felurile:sa le deschida, sa le rasfoiasca,rupa sau sa le scoata pur si simplu fin rafturi:
incet incet cad frunzele,matei incepe sa mearga singur,cunoaste toate cablurile si butoanele din casa,spune cateva cuvinte si e rasfatat la maxim de toti.
povestea va continua...........
Publicat de
mihaela
la
11:44
9
comentarii
tort cu mere si coacaze rosii
blat:
5oua
100g unt
125g zahar
150g faina
1plic praf de copt
1esenta rom
50g coacaze uscate(confiate) sau stafide
se separa ouale.albusurile se bat spuma.galbenusurile se freaca cu untul moale,la temperatura camerei,si zaharul pina avem o compozitie cremoasa.se adauga apoi albusurile si se amesteca de cateva ori,faina,praful de copt,esenta si coacazele.se incorporeaza bine in aluat.se toarna acesta in tava de tort unsa si pudrata cu faina si se coace blatul vreo 35-40min la 190 grade,depinde de cuptor.
umplutura:
1borcan compot de mere,eu am folosit apfelmuss
4foi gelatina
cateva stafide
scortisoara dupa gust
50ml suc mere
se pune gelatina cateva minute in apa rece.se infierbanta bine(eu la MU) sucul si se pune gelatina stoarsa inauntru,amestecand pina cand s-a dizolvat complet.se lasa sa se intareasca putin compozitia apoi se amesteca impreuna cu scortisoara la compotul de mere.se pune inelul in jurul blatului si se toarna deasupra crema.se da la rece cateva ore bune,eu am lasat la frigider de seara pina dimineata.
se poate decora cu frisca,noi l-am servit in familie,l-am lasat simplu,doar cu putina cacao pe deasupra.
Publicat de
mihaela
la
10:19
0
comentarii
sâmbătă, 27 octombrie 2007
rulouri de pui cu bacon si ceapa verde
am avut 500g piept de pui pe care l-am desfacut in bucati mai mari si l-am uns cu putin mustar si am pus pe fiecare cate o felie de bacon, am impartit o cutie de ciuperci si 2 fire ceapa inele pe ele, apoi le-am rulat si prins cu scobitori.
in 2-3 linguri ulei incins le-am pus la prajit pe o parte iar dupa 2-3 min pe partea cealalta.am turnat o ceasca de supa de puisi am pus o crenguta de busuioc in tigaie si am acoperit cu un capac,apoi am lasat la foc mic cam 25-30min pina ce lichidul aproape s-a evaporat.daca nu este carnea inca moale mai puneti supa.in varianta in care am servit-o eu nu am avut nevoie de sos,dar daca o serviti cu orez sau piure puteti pune 1 cutie smantana dulce+putin amidon si sa dati un clocot sosului.
am mancat ruladele simple cu cartofi prajiti si gogosari acri.
Publicat de
mihaela
la
09:56
0
comentarii
vineri, 26 octombrie 2007
tort fin de branza dulce cu pere
foaie:
250g faina,
1ou,
70g zahar,
150g unt rece.
se amesteca toate cu mana si rezulta o bila de aluat care se lasa 30min la rece apoi se imbraca cu ea forma de tort unsa si pudrata cu faina.se inteapa in mai multe locuri cu furculitza.
umplutura:
1doza pere,compot se stoarce bine de suc si fructele se taie cubulete mici.
800g branza dulce
125ml smantana acra,groasa
200g zahar
coaja rasa a unei portocale
50g amidon
5oua(albusele le batem spuma separat si le adaugam la final)se amesteca toate cu mixerul,punem albusele si fructele si amestecam cu o lingura de lemn.se toarna peste foaie si se coace 1h.rece se rastoarna cu grija din forma.al meu a suferit o trauma minora.
Publicat de
mihaela
la
22:03
0
comentarii
mancare scazuta de mazare cu marar si snitele din piept de pui
am calit o ceapa mare cu 1morcov razuit,1/2 ardei gras galben si 2-3 falii bacon in 3 linguri ulei,apoi am adaugat mazarea congelata,am mai lasat 5 minute.am pus o lingura faina,vreo 400ml apa+knorr gaina si marar.am lasat sa fiarba pina a scazut,amestecand din cand in cand.la final sare si piper daca mai este nevoie.
Publicat de
mihaela
la
21:27
1 comentarii
mancare de fasole galbena cu aripi de pui
1ceapa mare
2morcovi
500g fasole galbena congelata
3-4 rosii in suc
1bucata ardei gras galben
aripi de pui
sare,piper,verdeata tocata
3linguri ulei masline
1lingura faina
aripile de pui se pun la prajit scurt in uleiul de masline,apoi se adauga ceapa si se lasa totul acoperit pina cand se inmoaie putin.punem fasolea,faina,amestecam si lsam max 1min sa se dinstuie,apoi imediat turnam apa.restul legumelor se taie marunt si se adauga la fasole.se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit.la final se adauga sare,piper,verdeata.
Publicat de
mihaela
la
21:18
0
comentarii