1 pachet foi placinta
450g branza feta
200g smantana groasa
1 legatura marar si jumatate legatura patrunjel
2 galbenusuri
100ml ulei
branza se da prin partea mare de la razatoare apoi se amesteca cu galbenusurile,smantana si verdeturile.
se ia cate o foaie de palcinta si unge cu putin ulei apoi se pune un strat de umplutura pe lungimea foii si se ruleaza.se da forma de melcisori si se pun acestia in tava pregatita cu hartie de copt:
se coc la 190 grade pentru 20min.
merg de minune la o bere!
marți, 9 decembrie 2008
melcisori cu feta,smantana si verdeata
Publicat de mihaela la 12:52 0 comentarii
luni, 8 decembrie 2008
painici pentru hamburger
450ml apa calduta
700g faina
7g drojdie granulata sau 45g drojdie proaspata
cate o lingurita miere si sare
in plus:
1 ou
susan
se framanta din apa,faina,sare,miere si drojdie un aluat care se lasa 1h la dospit.se intinde o foaie potrivit de groasa si se taie cercuri cu gura unui pahar de lapte.se aseaza in tava cu hartie de copt si se acopera cu o punga :
se lasa inca 1h la dospit.se ung apoi cu oul batut si presara susanul:
se lasa inca 20min la odihnit si se coc la 195 grade:
se folosesc pt hamburgeri ca in reteta de aici:
Publicat de mihaela la 15:29 3 comentarii
sâmbătă, 6 decembrie 2008
fursecuri pentrru mos nicolae
azi a venit mosul si pentru ca am fost cuminti a umplut ghetutele.aseara matei in asteptarea mosului m-a ajutat sa fac cateva fursecuri pentru musafirii de azi dupa amiaza:
1.prajiturele cu fructe confiate si scortisoara
250g faina
100g fulgi de ovas sau cereale,müsli
1/2 pachet praf de copt
1 lingurita scortisoara
200g unt
150g zahar brun
3 linguri lapte
100g fructe uscate,confiate-eu am pus caise
se amesteca untul taiat cuburi cu zaharul si restul ingredientelor si se pune coca la rece 1h.apoi se formeaza bilute potrivit de mari care se pun in tava cu ceva distanta intre ele:
si se coc la 185 grade,pentru 15min.
2.Prajiturele "Hilda" cu gem de caise
400g faina
75g zahar pudra
200g unt rece
2 galbenuse
1 ou mic
cateva picaturi esenta de migdale
se amesteca toate ingredientele si se da la rece coca pentru cel putin o ora.apoi se intinde o foaie de 4mm grosime si se taie cu ce forma doriti.se pun la copt,la 200 grade pt 7-10min:
se lasa sa se racoreasca si lipesc cate 2 cu gem de caise.se pudreaza cu zahar sau cu nesquik cum am facut eu.
3.Nussaugen
1 pachet unt,250g
180g zahar brun
250g nuci
2oua
350g faina
1 lingura condimente pt craciun de la dr.oetker(au scortisoara,cuisoare....)
100g alune intregi
100g ciocolata cu lapte sau amara
se amesteca toate ingredientele si se da coca la rece.se scoate si formeaza bilute de marimea unei nuci mici(2.5cm zice reteta) si se pune in mijlocul fiecareia cate o aluna:
se coc la 180 grade pentru 12-15min apoi lasa sa se racoreasca.se topeste ciocolata si se pune intr-o punga,taiem coltul si decoram fursecurile.se lasa cateva ore sa se usuce.
cam asta a fost cu fursecurile.acum am pus vinul la fiert si asteptam musafirii.
un week-end minunat si ghetute pline de cadouri!!!!
Publicat de mihaela la 09:45 6 comentarii
vineri, 5 decembrie 2008
ati pregatit cizmele pentru Mos Nicolae??
azi am fost la Real si matei a dat nas in nas cu Mosul care impartea dulciuri.i-am povestit in ultimele zile ca vom pregati cizmele si el daca suntem cuminti si mancam tot din farfurie ne lasa ceva in ele.ajunsi acasa puiul mic a invatat lectia si a inceput sa scoata tot ce avea in materie de incaltari prin dulap ca sa fie pregatit:
noi asteptam cuminti :))
Publicat de mihaela la 15:39 7 comentarii
ciuperci umplute cu legume
500g ciuperci
2 catei usturoi
1/2 ardei gras
1 morcov
3-4 linguri sos de rosii
1 lingurita faina
sare,piper,verdeata tocata
patrunjel
2-3 linguri ulei
2 linguri pesmet
se curata ciupercile si li se taie piciorusele care se toaca impreuna cu morcovul si ardeiul,marunt.se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute am pus usturoiul trecut prin presa,sosul de rosii amestecat cu faina.se lasa sa se lege putin apoi se condimenteaza amestecul si se lasa sa se racoreasca.adaugam verdeata tocata si umplem palariile ciupercutelor.
se presara pesmetul:
se da la cuptor,tava acoperita cu o alta tava,pentru 45min.
Publicat de mihaela la 09:41 1 comentarii
supa de legume cu usturoi
o reteta minunata de la Mona care merge de minune acum iarna si azi ca e post.
5 cartofi potriviti
1 morcov
1 bucata praz
o ceapa mare
o bucata telina
1 cutie(250g) rosii in bulion
sare,piper,ulei masline
2l apa
2 capatani usturoi,mici
intr-o cratita punem apa si uleiul la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam legumele taiate.fierbem cu capac pina se inmoaie apoi le scoatem si le pasam cu mixerul bat,subtiind cu zeama in care au fiert.adaugam apoi rosiile cuburi si bulionul si punem din nou la fiert pentru 20min,sare,piper si verdeata.eu am mai bagat mixerul inca o data in supa ca sa o fac cat de cat fina si pentru fluturasul mic si mofturos.
se serveste cu crutoane de paine.eu am facut si cateva ciupercute de post umplute pe langa.
Publicat de mihaela la 09:30 2 comentarii
joi, 4 decembrie 2008
"floare" cu 3 feluri de faina
200g faina integrala de secara
200g faina de arpacas
100g faina alba grau
1 cub drojdie
5 linguri ulei masline
5 linguri fulgi ovas
275ml apa
1 lingura miere
1 lingurita sare
aluatul framantat si dospit in Mp se imparte in 9 bucati din carora li se da o forma rotunda.se pun intr-o tava:
lasa la dospit inca 35min apoi se coc la 190 grade,cu ventilatie.
Publicat de mihaela la 14:03 1 comentarii
dorada cu sos de rosii si masline
1kg peste dorada
sare,piper,praf de usturoi din morisca
4 linguri faina
200ml vin alb
2-3 rosii mari ,curatate de seminte si piele
100g masline verzi
4 linguri ulei masline
pestele spalat se condimenteaza bine cu sare,piper si usturoiul granulat in interior si exterior.se trece prin faina alba si se pune la prajit,in uleiul fierbinte,cateva minute pe fiecare parte.se stinge apoi cu vinul,se lasa sa se evapore 1min apoi se pun rosiile cubulete si maslinele si capacul peste cratita pentri 7-8min.
iese un sosulet delicios care se leaga de la faina pestelui.se serveste cu garnitura de cartofi fierti.
Publicat de mihaela la 11:11 2 comentarii