Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 16 martie 2009

bounty-kokos-muffins






pt 12 buc:

-175g unt
-125g zahar
-3oua
-300g faina
-50g nuca de kokos
-1plic praf de copt
-5 linguri lapte
-3 linguri lichior de kokos
-5 ciocolatele bounty

-300g ciocolata amara
-kokoschips

se mixeaza ouale intregi cu untul topit 1min la MU si zaharul,apoi adaugam restul ingredienetelor si la final ciocolata tocata grob.pregatim tava de muffins cu hartiute si punem cu o lingura compozitia in fiecare:


dam la cuptor pentru 25-35min la 175 grade:


le lasam sa se raceasca si decoram cu ciocolata topita si kokoschipsurile.

grisine cu malai








150ml apa
275g faina alba
75g faina malai
1/2 cub drojdie
30g unt
sare

din toate acestea se framanta un aluat care se lasa la dospit 45min.se imparte apoi in mai multe bucatele si pe masa neunsa se intind dintre interior spre exterior,cu degetele,fasii care se pun in tava cu hartie de copt:




se coc la 200 grade cam 15-18 min:


sunt minunate.se pt servi simple sau ca aperitiv invelite in sunca.

duminică, 15 martie 2009

aperitiv cu legume,ideal la micul dejun sau cina









1 legatura ceapa verde
3 cartofi mari
4 oua
200g ciuperci proaspete
75ml ulei
150g cascaval ras
sare,piper,verdeata
2 linguri rase faina

ceapa taiata inele fine si ciupercile cubulete se pun la calit in uleiul de floarea soarelui.se lasa 3-4 min apoi adaugam cartofii dati pe partea mare de la razatoare si mai lasam 2 min.amestecam cu sare,piper,chilli si tragem de pe foc sa se raceasca.batem ouale spuma cu ceva condimente si verteata tocata,adaugam legumele,cascavalul ras si faina si mixam usor.turnam compozitia in forma unsa si pudrata din belsug cu faina:



si coacem 35min la 175 grade:


lasam sa se racoreasca,rasturnam pe un platou si servim cu un mot de smantana.

sâmbătă, 14 martie 2009

vinete umplute cu piept de pui



2-3 vinete mari
1 legatura ceapa verde
1 ardei gras rosu
300g piept de pui
150g cascaval
150ml suc de rosii+apa
condimente

vinetele se spala,taie pe lungime si scobesc de miez,cu o lingurita.ceapa verde,miezul vinetelor,ardeiul se toaca fin,pieptul de pui se taie cuburi si se pun la calit in 2-3 linguri ulei masline.se condimenteaza cu sare,piper,praf de chilli si se lasa apoi sa se racoreasca.se amesteca cu o parte din cascaval.
cu aceasta compozitie se umplu vinetele:


se pun in tava cu sosul de rosii si presara restul de cascaval:


acoperim cu folie de alu si dam la cuptor,la 200 grade,1 ora:


servim cu sos si paine proaspata de casa.se poate face si un orez pe langa.

pofta buna!

vineri, 13 martie 2009

prajitura cu suc de portocale si corcoduse



prajitura am facut-o pentru sotul meu bolnavior care avea chef de ceva dulce,cu fructe

4 oua
200g zahar
200ml suc portocala(neacidulat)
200ml ulei de floarea soarelui
300g faina
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat

2 linguri nesquik(sau 1 cacao,eu nu am avut)
50g nuci(migdale) macinate
1 compot corcoduse

intr-un castron adanc mixam ouale intregi si zaharul pina se albesc.adaugam sucul si uleiul,faina si praful de copt si continuam sa mixam inca 4-5 minute.se fac bule de aer pe suprafata aluatului.luam o treime din el si o amestecam cu nesquik iar partea ramasa cu nucile macinate.

turnam intr-o tava nu foarte mare(tapetata cu hartie de copt) compozitia alba,apoi cea neagra si deasupra punem corcodusele din compot(bine scurse de suc):


dam la 190 grade,pentru 45-50min.ultimele 10min acoperim cu o hartie sa nu se arda deasupra:



lasam sa se raceasca complet si taiat patrate.se poate pudra cu zahar,noua ne place asa simpla:


este foarte,foarte pufoasa si aromata.

joi, 12 martie 2009

saleuri cu feta






reteta de aici:



250g feta(am avut din romania,moale si cremoasa)
250g unt
250g faina
1 priza sare

1 galbenus si ceva seminte pt deasupra

se amesteca toate ingredientele si aluatul se da la rece.eu l-am lasat vreo 2-3 ore cat am fost la plimbare.se intinde apoi pe masa usor infainata o foaie potrivit de groasa care se taie forme dorite.se pune in tava pregatita cu hartie de copt si se ung cu putin galbenus.se presara seminte,eu am pus pe o tava ceva parmezan




si se coc la 200 grade,vreo 18min.

.

miercuri, 11 martie 2009

ciuperci umplute cu morcov



500g ciuperci
1 ceapa
2 morcovi
2-3 catei usturoi
1lingurita faina
sare,piper,chiili,verdeata tocata
putin pesmet

se curata ceapa si se toaca marunt,usturoiul se trece prin presa iar morcovul se rade.se pun toate la calit in 2 linguri ulei masline si apoi se toarna incet 200ml apa.se lasa sa scada bine de tot.se leaga cu faina dizolvata si ea in 2-3 linguri apa,se mai da un clocot si apoi se adauga verdeata si condimentele.se umplu palariile ciupercilor cu aceasta compozitie(piciorusele le-am pastrat ca sa fac vineri vinete umplute de post),se pun in tava unsa,presara cu pesmet si dau la cuptor pt 35min,tava acoperita cu o folie sau o alta tava:

se lasa apoi inca 5 min fara folie si sunt gata!

marți, 10 martie 2009

painici africane



sunt niste lipii minunate care merg de minune langa un castron de fasole uscata.

reteta de la shumaila

400ml apa
50ml ulei masline
1 cub,45g drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita miere
60g faina malai
600g faina alba grau

se framanta din toate acestea un aluat potrivit care se lasa la dospit o ora.se imparte apoi in 4 bucati egale din care se intinde cate un cerc:

se pun la copt in tigaia teflonata neunsa:

si se coc pe amandoua partile:

minunate!!