in sfarsit s-a gandit soarele sa mai apara si prin zona noastra.nu am mai stat pe ganduri si am plecat la plimbare:
si nu am putut ocoli locul de joaca:
cam atat pentru astazi!
duminică, 26 iulie 2009
Gartenschaupark Rietberg
Publicat de mihaela la 21:45 0 comentarii
sâmbătă, 25 iulie 2009
florile mele
cu atatea concedii si plecari de acasa,vremea urata,ploioasa si rece din vara aceasta...florile mele au cam avut de suferit.am profitat ieri de cateva raze de soare pt a le face poze:
Publicat de mihaela la 09:24 5 comentarii
vineri, 24 iulie 2009
painici cu masline
ideale pentru party sau micul dejun:
aluat:
200ml lapte
400g faina grau
1 lingurita rasa sare
3 linguri ulei masline
1 lingurita rasa miere
1 cub,45g drojdie proaspata
in plus:
20masline verzi
se framanta din toate ingredientele un aluat fin si omogen care se lasa 1h la dospit.se imparte in 20 bucati egale,din care se modeleaza painici si in mijlocul fiecareia se pune cate o maslina,apasand bine:
ajutorul de bucatar e prin zona si tine neaparat sa participe la actiune :-)
se pun in cuptorul preincalzit,vreo 20 min la 200 grade.
va dorim un week-end minunat !!!!!
Publicat de mihaela la 15:44 6 comentarii
joi, 23 iulie 2009
tocanita de ciuperci cu bacon
1kg ciuperci(am avut albe si brune)
4 cepe
250g bacon taiat cubulete
2 linguri ulei masline
300ml supa legume
sare,piper,verdeata
100ml sos rosii
in cele 2 linguri de ulei se prajeste sunculita si ceapa taiata in jumatate,apoi inele fine.se adauga ciupercile curatate si taiate felii si se lasa 10 min, in tigaia acoperita cu capac, sa se dinstuie.se adauga supa si sosul de rosii si continuam fierberea pina cand scade aproape tot sosul.consimentam cu sare,piper,adaugam verdeata tocata si tocanita e gata pt servit.
merge de minune langa mamaliguta dar noi am avut de aceasta data paine proaspata de casa.
Publicat de mihaela la 10:32 2 comentarii
marți, 21 iulie 2009
dulceata de caise
zilele acestea am gasit caise destul de ieftine la un magazin rusesc.si cum nimic nu se compara cu dulceata de caise facuta in casa,am purces la treaba.
-2 kg caise
-1 kg zahar
-zeama unei lamai
fructele se spala si se scot samburii.se pun impreuna cu zaharul intr-un castron si lasa de seara pina dimineata:
se ia o cratita de teflon si se pun la fiert fructele si sucul lasat+cel de lamaie,la foc domol,amestecand cam la 20min:
dupa o ora si jumatate,am facut testul,punanad cateva picaturi pe o farfurie si am lasat la racit.pentru ca aveam consistenta dorita am oprit focul:
borcanele spalate(au iesit 4 si putin) se pun la sterilizat in cuptorul incins,pentru 25min apoi se lasa sa se racoreasca.dulceata fierbinte am pus-o in borcane,le-am infiletat si pus cu capacul in jos pina s-au racit:
la micul dejun cu unt si paine de casa .....o minune.inca nu am gasit aici o dulceata de caise cumparat care sa o poata egala.
edit:
daca tot suntem in romania in vacanta am profitat si anul acesta (2011) de caisele gasite la tarani in piata si am mai facut o tura de dulceata:
si aici frumos aranjata pe noile rafturi ale camarii mele din romania:
astept si piersicile acum sa fac cateva borcane si de dulceata de piesici.
.
Publicat de mihaela la 18:16 8 comentarii
luni, 20 iulie 2009
prajitura pufoasa cu visine
aseara am avut musafiri care s-au anuntat cu vreo ora inainte.rapid am facut aceasta prajitura cu visine.se poate face cu orice fructe,in functie de sezon.
-6 oua
-200g unt
-200g zahar
-1plic coaja rasa de lamaie,dr.oetker
-250g faina+1plic praf de copt
-1 compot visine
untul se topeste 1min la microunde apoi se mixeaza cu zaharul si ouale intregi pina se fac besicute la suprafata aluatului.adaugam faina si praful de copt.turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra fructele bine stoarse de suc.dam la cuptor vreo 35-40min la 185 grade cu ventilatie.
lasam sa se racoreasca si pudram cu zahar.
Publicat de mihaela la 08:51 8 comentarii