300ml apa
1plic drojdie uscata
1lingurita miere
1lingurita sare
540g faina
am pus in masina,prg de aluat si dupa aceea l-am impartit in 2,am intins 2 foi si le-am sucit,pus in punga la dospit vreo ora,apoi le-am taiat cu un cutit bine ascutit si le-am mai lasat vreo 25 min si le-am pus la cuptor.le-am copt la 185 grade.
miercuri, 10 octombrie 2007
Bagheta
Publicat de mihaela la 12:36
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
draga mihaela,
incep prin a-ti multumi pentru sfaturi. am facut azi dimineata aluatul pentru baghete. cum aveam putina treaba prin oras, am lasat masina sa-si faca treaba si eu am plecat. cand am ajuns, surpriza mare: masina era plina de aluat (a dospit de era sa dea pe afara), asa ca am luat repede aluatul, l-am mai framantat un pic in maini, l-am impartit in 2, fiecare parte am intins-o cu sucitorul pe masa, am rulat-o si am pus-o in tava de la cuptor neunsa. am bagat tava la cuptor si am pornit cuptorul la 180 grade (eu am cuptor pe gaz). dupa 30 de minute mi-au iesit niste baghete comice (s-au crapat, albe, nerumenite), dar delicioaaaaaaaaase.
multumesc pentru reteta. :)
mika au iesit albicioase din cauza cuptorului.incearca sa maresti usor temperatura spre final.
Buna! Sunt in cautare de o reteta pentru paine pentru sandwichuri care sa nu fie innecacioasa si care sa nu faca foaaarte multe firmituri (pe birouri :) ).
Vreau sa incerc reteta asta, dar nu imi este clar ce inseamna un plic de drojdie. Cate grame inseamna?
Multumesc mult!
irina scuze ca iti raspund asa tarziu dar am fost in vacanta.un plic de drojdie uscata are vreo 10g daca nu ma insel si este echivalentul uni cub((45g) de drojdie proaspata.cantitatea aste o folosesc la paine cu aprox 500g faina.daca faci din cantitate mai mare de faina sa maresti putin si cant.de drojdie.
sper ca ai incercat bagheta si ti-a placut consistenta.
o zi minunata!
Mihaela, eu am folosit drojdie uscata, cam o lingurita si jumatate. Au iesit super. Nu stiu cat tine prg masinii tale de paine, eu am lasat aluatul in ea putin peste o ora (al meu tine 2,5hr), apoi le-am pus in tava inca la dospit 45 de minute. Au iesit minunate. Coaja crocanta si miez pufos. Am fost putin in dubiu la timpu de coacere, eu le-am lasat 40 de minute la 400F (e mai mult decat 185C). Tu cat le lasi de obicei?
buna laura,prg masinii mele numai pt teig-aluat tine 1.30h.apoi eu il scot ,il modelez si il pun in tava in care voi coace painea.o mai las sa stea max 30min si apoi pun la copt.am cuptor electric si de obicei coc painea la 185 grade,cu ventilatie si rezistenta de jos tot in jur de 35-40min depinde si cum arata dupa jumatate de ora ca mai arunc din cand in cand un ochi prin usa cuptorului.
Trimiteți un comentariu