500g cartofi
o jumatate de conopida
2 cepe potrivite,sau 3 mititele
sare,piper,verdeata tocata
2-3 linguri ulei
1 lingura faina
2 oua
125g bacon
cascaval ras
200g smantana dulce
cartofii si conopida se fierb:
separat ceapa si baconul se calesc in uleiul incins:
se pune faina:
amesteca usor si se stimge totul cu smantana,sare,piper,ceva verdeata tocata si lasam sa dea 1-2 clocote:
luam tigaia de pe foc si adaugam ouale ,pe rand,amestecand bine dupa fiecare si rapid.
intr-o forma unsa cu un strop de ulei punem cartofii si buchetelele de conopida ce au stat cateva minute bune in sita:
adaugam sosul deasupra:
si punem cascavalul razuit:
dam la cuptor 30min.este delicioasa si buna si rece.mie imi place alaturi de gogosari murati.
marți, 12 februarie 2008
gratin de conopida cu cartofi si sos cu sunculita
Publicat de mihaela la 21:15
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Felicitari,ai un blog foarte frumos,merita incercate retetele tale,sper ca sunt la fel de bune pe cum arata.am sa o fac si eu pe asta luni.
mary multumesc de vizita.
retetele sunt pe gustul nostru,acum daca si pe al altora su stiu,dar gratinul merita incercat.este satios si delicios!
spor la treaba si te mai astept in bucataria mea.
am facut gratinul si a iesit delicios.eu am inlocuit sunculita cu un piept de pui.
mary sa va fie de bine!
Trimiteți un comentariu