reteta de la Tanku
mi-au iesit extraordinar de urati,dar gustul este de nota 10.
- 250g faina
- 1 l.c. praf de copt
- 125g unt
- 125 g zahar
- 1 ou
- 2 l.s. marmelada de portocale
- 1.l.s. lichior de portocale
- 50g ciocolata amaruie
- 1 l.s. lapte
* 1 l.c. - 1 lingura de ceai (lingurita)
* 1 l.s. - 1 lingura supa
1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen.
Se injumatateste aluatul.
O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece (1/2 ora)
Ciocolata se topeste cu lingura de lapte (din nou m-am folosit de microunde), se lasa sa se raceasca , apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece pentru 1/2 ora.
2. Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un rol, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pentru inca 1/2 ora.
3. Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Rolul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava captusita in prealabil cu hartie de copt si se vor da la cuptor pentru 15-20 min (se va auri putin partea alba a biscuitelui).
sâmbătă, 6 octombrie 2007
Biscuiti cu ciocolata si portocale, aromati
Publicat de mihaela la 11:14
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu