reteta de la Poca
200 gr margarina
un pahar de zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 oua
1/2 sticluta esenta de rom
300 gr faina
50 gr amidon ( 5 linguri mai pline)
un pliculet praf de copt
jumatate pahar lapte caldut
o ciocolata de 100 de gr
intr-un castron punem margarina topita, zaharul si zaharul vanilat.dupa ce frecam bine margarina cu zaharul, inglobam cate un ou intreg in compozitia de margarina.dupa ce incorporam cele 4 oua , pe rand, amestecam pana cand compozitia incepe sa se albeasca...faina o amestecam cu praful de copt si amidonul , punem si sticluta de esenta de rom si apoi adaugam cate putin din amestecul de faina , in timp ce mixam cu patima.
in timpul mixarii, mai ales cand punem faina, ve-ti vedea cu disperare ca nu mai face fata mixerul la aluatul prea gros... nu intrati in panica, acum e momentul sa adaugati din paharul din lapte caldut, ori de cate ori e nevoie pt un amestec omogen... ( daca nu ajunge jumatate pahar lapte, mai puteti adauga lapte, eu asa am facut, nu-i nici o problema)dupa ce ati incorporat tot amestecul de faina trebuie sa iasa un aluat mai gros.pe urma raschetati pe razatoare (partea mai mica) o ciocolata.cu o lingura, amestecati usurel toata compozitia ( nu folositi mixerul ca se fac fulgii de ciocolata varza) tava se baga in cuptorul incins, de data asta la 180 de grade, pt 40-45 min aprox.
luni, 8 octombrie 2007
chec cu ciocolata
Publicat de mihaela la 19:50
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu