reteta de la Poca
250 gr unt ( margarina)
250 gr. zahar
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
4 oua
250 gr faina
50 gr amidon
1/2 plic praf de copt
75 ml lapte
2 linguri cacao
intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine.se inglobeaza pe rand ouale ( intregi),faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, si se inglobeaza si ea in aluat, alternand cu 50 ml lapte.si se obtine aceasta chestie , vedeti ca aluatul e mai gros decat al unui chec obisnuit.aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati puneti restul de lapte plus cele doua linguri de cacao, si desigur se mixeaza ( partea care contine cacao evident).
intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina facem urmatoarea combinatie: in centrul formei incepem sa punem cate o lingura de aluat galben, o lingura din celalalt, treaba e sa puneti una peste alta nu pe langa si incercati sa pastrati centrul.se coace la foc potrivit.
sâmbătă, 6 octombrie 2007
Chec tigru
Publicat de mihaela la 09:28
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu