pt blat:
7oua
150g zahar
150g faina+1plic praf de copt
2plicuri cappuccino(un plic are 12,5 g)
50g nuci macinate
crema
3oua
225g zahar
5plicuri cappuccino
1pachet de 250g margarina
in plus
2plicuri frisca vegetala
350ml lapte
prima data incalzim bine cuptorul si pregatim o tava de 32x40cm cu hartie de copt.
separam apoi cele 7 oua si batem albusele spuma tare . adaugam zaharul si batem in continuare.
intr-un castonel amestecam faina cu praful de copt si cappuccino. turnam galbenusele peste albuse si batem usor. apoi amestecul de faina+praf de copt si cappuccino. iar la final nuca -o parte macinata o parte taiata.se toarna compozitia rezultata in tava pragatita si se coace la foc potrivit vreo 40min(in ro la aragazul meu a fost treapta 4).incercam cu scobitoarea pina va iesi curata.se lasa apoi sa se raceasca.
intre timp pregatim crema
ouale intregi si zaharul se pun intr-un castron si apoi pe o cratita cu apa.
se freaca pe cateva minute apoi se torna cantitatea de cappuccino. se freaca vreo 15minute pina avem o crema care se lasa sa se raceasca complet.se amesteca apoi cu untul frecat spuma.
blatul se insiropeaza si se pune crema. se bate frisca cu laptele si se intinde peste crema.se da la rece pina in momentul servirii.
vineri, 5 octombrie 2007
prajitura cu crema cappuccino si frisca
Publicat de mihaela la 18:03
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
buna Mihaela,
tare bine arata prajitura asta.
dar am o intrebare: crema trebuie sa fie groasa? Nu-mi dau seama ce fel de consistenta trebuie sa aiba.
Multumesc anticipat
buna gabriela.intr-adevar crema fiarta trebuiesa fie grosuta si cand e rece ea se intareste apoi se amesteca cu untul.
daca mai ai intrebari te ajut cu placere.spor la treaba!
Am pregătit prăjitura pt. ziua mea și a fost foarte apreciată! Mulțumesc pt. rețetă! Te pup!
la multi ani georgiana si multumesc ca ai incercata reteta! te pup
Trimiteți un comentariu