o dedic cu drag mamei mele Maria si tututror cititoarelor blogului care azi isi sarbatoresc ziua numelui,LA MULTI ANI!!!!
blat de padispan:
-4 oua
-100g zahar
-75g faina
-50g amidon
-1 lingurita praf de copt
umplutura:
-9 foi gelatina
-3 linguri sirop zmeura
-500g iaurt de zmeura
-250g frisca
-1 plic zahar vanilat
-zmeura
-ciocolata pt ornat
se incinge cuptorul la 200 grade.ouale se separa iar albusurile se bat spuma.separat galbenusurile se freaca cu zaharul.se amesteca cele 2 compozitii si apoi se inglobeaza in amestec faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
se intinde in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 12-13min.
foaia de aluat se rastoarna pe un prosop pudrat cu zahar si se ruleaza.se lasa sa se raceasca.gelatina se inmoaie si se dizolva in siropul fierbinte.se inglobeaza apoi in iaurt si dam la rece.se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si se amesteca cu iaurtul.se intinde compozitia peste blat si deasupra se presara zmeura:
se ruleaza si se decoreaza cu ciocolata topita:
se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
.
joi, 8 septembrie 2011
rulada cu zmeura
Publicat de mihaela la 08:58
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
La Multi Ani cu sanatate mamelor noastre, si a mea e tot Maria; sunt sigura ca 'i-ar lasa gura apa' la vederea unei asemenea prajiturigrozave! :)
Foarte apetisanta rulada ta.
arata demential si cred ca e si foarte buna.. poate imi fac curaj si o incerc! :)
Mmmmmmmmmm, ce frumoasa e!
La multi ani mamei tale draga mea! Rulada ce sa mai?...fara cuvinte! Super, super buna!
"La Multi Ani" mamei tale dragi.Sa fie sanatoasa si fericita alaturi de voi.Rulada este buna.Te pup!
emy multumesc de urari.cu putina intarziere si mamei tale La Multi Ani!
multumesc cristina,mai am una in plan zilele acestea.
alexa e usor de facut,la inceput am ezitat si eu sa fac rulade,acum insa sunt pornita sa incerc cat mai multe retete!
multumesc maria,m-am straduit sa o fac frumoasa,doar e pentru mama!
iulia, multumim de urari!
DiaMar multumesc pentru gandurile frumoase!
Trimiteți un comentariu