Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 5 octombrie 2007

prajitura cu crema cappuccino si frisca


pt blat:
7oua
150g zahar
150g faina+1plic praf de copt
2plicuri cappuccino(un plic are 12,5 g)
50g nuci macinate


crema
3oua
225g zahar
5plicuri cappuccino
1pachet de 250g margarina


in plus
2plicuri frisca vegetala
350ml lapte



prima data incalzim bine cuptorul si pregatim o tava de 32x40cm cu hartie de copt.
separam apoi cele 7 oua si batem albusele spuma tare . adaugam zaharul si batem in continuare.
intr-un castonel amestecam faina cu praful de copt si cappuccino. turnam galbenusele peste albuse si batem usor. apoi amestecul de faina+praf de copt si cappuccino. iar la final nuca -o parte macinata o parte taiata.se toarna compozitia rezultata in tava pragatita si se coace la foc potrivit vreo 40min(in ro la aragazul meu a fost treapta 4).incercam cu scobitoarea pina va iesi curata.se lasa apoi sa se raceasca.


intre timp pregatim crema
ouale intregi si zaharul se pun intr-un castron si apoi pe o cratita cu apa.
se freaca pe cateva minute apoi se torna cantitatea de cappuccino. se freaca vreo 15minute pina avem o crema care se lasa sa se raceasca complet.se amesteca apoi cu untul frecat spuma.


blatul se insiropeaza si se pune crema. se bate frisca cu laptele si se intinde peste crema.se da la rece pina in momentul servirii.

4 comentarii:

Unknown spunea...

buna Mihaela,
tare bine arata prajitura asta.
dar am o intrebare: crema trebuie sa fie groasa? Nu-mi dau seama ce fel de consistenta trebuie sa aiba.

Multumesc anticipat

mihaela spunea...

buna gabriela.intr-adevar crema fiarta trebuiesa fie grosuta si cand e rece ea se intareste apoi se amesteca cu untul.
daca mai ai intrebari te ajut cu placere.spor la treaba!

Georgiana spunea...

Am pregătit prăjitura pt. ziua mea și a fost foarte apreciată! Mulțumesc pt. rețetă! Te pup!

mihaela spunea...

la multi ani georgiana si multumesc ca ai incercata reteta! te pup