aluat
125g crema de branza( philadelphia, sau ce aveti la indemana)
125g unt
150g faina+1plic praf de copt.
sare
se amesteca toate foarte bine si se da aluatul la rece pina pregatim umplutura.daca este nevoie sa mai pune putina faina cand il adunam.
umplutura
500g ceapa(vreo 5-6 buc)
150g sunca presata
2oua
200ml smantana acra
in timp ce aluatul este la rece, se toaca ceapa cat vrem de marunt(eu am tocat-o la robot) si se pune la calit in putin ulei.trebuie sa se moaie putin.sunca presata se toaca si ea.se amesteca ceapa calita cu sunca,sare si piper.eu am pus si putin patrunjel verde tocat pentru culoare. se intinde in forma de tarta(26cm) unsa si presarata cu faina aluatul,se inteapa si se coace 10min la 180 grade.apoi se pune deasupra compozitia de ceapa. smantana se amesteca cu ouale si cu putina sare si se toarna peste tarta.se pune la cuptor 45 min la 180 grade.
luni, 8 octombrie 2007
Tarta cu ceapa
Publicat de
mihaela
la
17:07
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu