45g zahar
30g drojdie proaspata
300ml lapte caldut
2oua
120ml ulei
550-600g faina+faina de pe planseta
sare dupa gust(am uitat sa o masor)
in plus:
1galbenus
putin cascaval ras
zaharul,drojdia si putin lapte se pun la dospit 20min.
faina se pune intr-un castron si se face o groapa la mijloc.
se toarna compozitia de drojdie apoi restul ingredientelor si se amesteca cu ajutorul mixerului.se lasa intr-un loc la cald,acoperit pina aluatul isi dubleaza volumul.
se pregateste o tava cu hartie de copt si se incalzeste cuptorul la 180 grade.
se bate galbenusul cu o lingura de apa rece.
cu mainile unse cu putin ulei se iau din aluat bucati potrivit de mari care se pun in tava.se ung cu galbenusul,presara putin cascaval ras si se pun la cuptor 15-20min pina sunt coapte.se lasa distanta intre ele in tava caci vor creste.
luni, 8 octombrie 2007
painici pentru micul dejun
Publicat de mihaela la 17:02
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu