reteta de la Otilia G.
Aluat:
200 g unt sau margarina,
400 g faina,
5-6 linguri apa,
4 linguri zahar.
Umplutura:
1 lingura de gris,
1 kg de mere,
zahar dupa gust, in functie de cat de dulci sunt merele,
scortisoara.
Se topeste untul la micro, se amesteca cu zaharul, se incorporeaza faina si apa si se framanta pana cand se ia toata faina de pe peretii vasului si se formeaza o bila de aluat. O treime din aluat se pastreaza si restul se intinde si se pune intr-o tava de tarta. Se da la frigider 15 min, timp in care ne ocupam de umplutura.
Se curata merele si se dau prin razatoare sau robot, se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara si se calesc pana cand devin sticloase si se mai evapora din suc.
Peste aluatul din tava se presara o lingura de gris.
Cand s-a racorit putin umplutura se aseaza peste aluatul din tava. Din restul aluatului se fac zabrele si se aseaza peste umplutura. Zabrelele se ung cu ou batut
sâmbătă, 13 octombrie 2007
Tarta cu mere si aluat crocant
Publicat de
mihaela
la
10:32
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu