Blat:
-75g ciocolata amara, topita
-80g unt
-80g zahar
-5oua
-200g alune tocate
-1lingura faina
-1plic praf de copt.
crema:
-5foi gelatina
-50g zahar(sau mai mult,in functie de gust)
-500g quark
-300g smantana de frisca
-1compot de piersici
pentru blat se amesteca cu mixerul galbenusurile cu untul,zaharul si ciocolata topita.se adauga lingura de faina amestecata cu praful de copt si alunele macinate.
albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor.se toarna compozitia in tava de tort de 26 cm si se coace la foc potrivit.rece se taie in 2.
pentru crema se amesteca branza cu zaharul iar gelatina se dizolva in putin suc de compot.
se amesteca in compozitia de branza si cand incepe sa se intareasca se bate frisca bine si se amesteca cu crema.
pe blat se pun jumatatile de piersica,2/3 din crema apoi capacul si se imbraca cu restul de crema.se decoreaza dupa dorinta.
.
duminică, 7 octombrie 2007
Tort cu blat de alune si piersici
Publicat de mihaela la 19:55
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu