aluat:
375g faina
1 cub drojdie,40g
150ml lapte
75g zahar
150g unt
1 plic arome pt cozonac
umplutura:
125g stafide ce au stat cateva ore in rom
50g sukkade(stafide fara samburi)
50g orangeat
100g migdale
se pune faina intr-un cstron si se face o gaura in mijloc.se dizolva drojdia in lapte,se lasa cateva minute apoi se toarna peste faina,se adauga zaharul,untul,sare cat luam intre degete si aromele.se framanta un aluat care se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.se mai framanta inca o data si se adauga migdalele si restul fructelor confiate,apoi se lasa iar la dospit.se pune aluatul in tava si da la cuptor,pentru 60min.se unge cu unt topit si pudreaza cu zahar din belsug.
sâmbătă, 17 noiembrie 2007
cozonac cu migdale si stafide
Publicat de mihaela la 20:07
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu