reteta de aici:
avem nevoie de:
700g faina scrie reteta,eu am folosit 600g
1 cub drojdie proaspata
1 lingura rasa miere
1 ou
1 lingurita rasa sare
100g unt
320ml lapte
1 albus pt deasupra
mac pt presarat(in reteta din carte erau cu chimion)
eu am facut aluatul la MP:
apoi l-am lasat la dospit:
si in cele din urma l-am impartit in 12-13 bucati cat de cat egale.din fiecare am modelat pe masa unsa cu ulei fasii lungi de 50-60cm :
si le-am dat forma de covrigi:
pe care i-am pus in tava pregatita cu hartie de copt,la distanta intre ei.i-am uns cu albusul batut putin cu telul si am presarat mac:
si i-am copt la 195 grade,cuptorul dinainte incalzit:
imi era asa dor de covrigi ca i-am topit intr-o singura zi.
marți, 11 decembrie 2007
covrigi cu mac
Publicat de mihaela la 17:32
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Mihaela, foarte fain mi-au iesit. Din 12 bucati facute aseara, mai erau 3 azi dimineata. O sa incerc si reteta cealalta cu scufundat in apa fierbinte (de fapt a facut-o o amica de-am mea si sunt mortali).
Trimiteți un comentariu