aluat:
550g faina
1 cub drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita miere
1 cana lapte
40ml ulei masline
1 ou
pt umplutura:
200g sunca presata
100g sunculita porc
200g smantana
400g ciuperci
sare,piper
putina verdeata
2 oua
2 cepe
cascaval ras
1 galbenus pentru uns deasupra
pentru aluat se pun ingredientele in MP,prg normal
si lasam masina sa-si faca treaba:
apoi se lasa aluatul la dospit 45min:
si se imparte in 2 bucati:
pentru umplutura amestecam sunca tocata cu cea de porc si ceapa maruntita,smantana,verdeata,sare,piper,ciupercile bine stoarse de zeama si ouale:
rezulta o compozitie colorata:
in tava de marime potrivita se pune hartie de copt,se intinde o parte din aluat si se inteapa cu furculita:
se pune deasupra umplutura:
foaia a doua:
care se inteapa si ea cu furculita,apoi se unge cu galbenusul:
se da la copt la foc potrivit.se scoate si se acopera cu un prosop.rece se taie patrate.
vineri, 7 decembrie 2007
placinta cu ciuperci si smantana
Publicat de mihaela la 17:01
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu