reteta am vazut-o acum ceva vreme la ginette ,mi-a facut cu ochiul si azi i-a venit randul.
pt mancarea de limba:
-750g limba porc
-1 morov
-2 cepe
-250g arpagic,eu n-am gasit asa ca am pus 250g eschalotte
-1 pahar vin alb
-un pachet,500g sos de rosii
-verdeata
-1 borcan masline negre
-1/2 borcan capere
-1 lingura faina
limba am pus-o la fiet in apa multa.apoi am curatat-o bine de pielita de pe ea.am pus intr-o cratita ceapa,morcovul si limba si am fiert cam 25-30min pina cand legumele au fost foarte moi si le-am putut pasa usor.le-am amestecat cu o parte din zeama in care au fiert cu limba.
intr-o tigaie am incins 2-3 linguri ulei masline,am pus eschalottele curatate si limba felii si le-am prajit usor:
am amestecat faina cu putina zeama de legume pasate si am turnat in cratita:
am adaugat apoi sosul de rosii,maslinele,caperele:
am pus capacul si am fiert vreo 20min.
pt Gnocchi:
-500g cartofi
-2 oua
-150g faina
-sare
cartofii fierti in apa se trec prin presa de cartofi:
am amestecat masa de cartofi cu ouale si faina:
am format 2 suluri :
le-am taiat bucati cam de 2 cm:
cu o furculita am apasat usor pe fiecare bucatica:
apoi le-am fiert in multa apa sarata:
le-am trecut prin jet de apa rece si apoi le-am servit cu mancarea de limba.
delicios,pina si fluturasul a mancat cativa impreuna cu sos din mancarea de limba.
pt mancarea de limba:
-750g limba porc
-1 morov
-2 cepe
-250g arpagic,eu n-am gasit asa ca am pus 250g eschalotte
-1 pahar vin alb
-un pachet,500g sos de rosii
-verdeata
-1 borcan masline negre
-1/2 borcan capere
-1 lingura faina
limba am pus-o la fiet in apa multa.apoi am curatat-o bine de pielita de pe ea.am pus intr-o cratita ceapa,morcovul si limba si am fiert cam 25-30min pina cand legumele au fost foarte moi si le-am putut pasa usor.le-am amestecat cu o parte din zeama in care au fiert cu limba.
intr-o tigaie am incins 2-3 linguri ulei masline,am pus eschalottele curatate si limba felii si le-am prajit usor:
am amestecat faina cu putina zeama de legume pasate si am turnat in cratita:
am adaugat apoi sosul de rosii,maslinele,caperele:
am pus capacul si am fiert vreo 20min.
pt Gnocchi:
-500g cartofi
-2 oua
-150g faina
-sare
cartofii fierti in apa se trec prin presa de cartofi:
am amestecat masa de cartofi cu ouale si faina:
am format 2 suluri :
le-am taiat bucati cam de 2 cm:
cu o furculita am apasat usor pe fiecare bucatica:
apoi le-am fiert in multa apa sarata:
le-am trecut prin jet de apa rece si apoi le-am servit cu mancarea de limba.
delicios,pina si fluturasul a mancat cativa impreuna cu sos din mancarea de limba.
2 comentarii:
Aaaaaaa......ce grozava e mancarea, ai imbunatatit-o. Vin si eu la masa !!!!! Bravo Mihaela, felicitari !!! Ma bucur mult de tot ca a fost apreciata de toti membrii familieie. Va pup cu drag !
ginette ne-a placut asa de mult incat o voi face cat de des gasesc limba sa cumpar.
Trimiteți un comentariu