aluat:
250 ml lapte
1 cub drojdie
80g unt
1ou
50g zahar
500g faina
1 plic finesse portocala
putina sare
umplutura:
200g nuci
1 lingura pesmet
cateva linguri unt topit
zahar dupa gust~125g am pus eu
1 galbenus+2linguri smantana dulce,pt uns
aluatul l-am framantat la MP:
si l-am lasat apoi o ora la dospit.am amestecat intre timp intr-un castron samburii de nuca macinati cu zaharul,pesmetul si scortisoara:
am intins aluatul pe masa usor pudrata cu faina si l-am uns cu untul topit:
apoi am presarat deasupra amestecul de nuca:
am rulat cat mai strans:
se taie felii care se pun in tava cu hartie de copt:
ung cu amestecul de ou:
si coc la 190 grade:
sunt deliciosi si merg excelent la o cana de lapte.noi i-am servit simpli.
sâmbătă, 9 februarie 2008
melcisori cu scortisoara si nuci
Publicat de mihaela la 20:44
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Am o gramada de nuca in casa si as face si eu aceasta reteta minunata...spune-mi te rog ce inseamna plic finesse portocala?!?!
Merci, te pup !
este coaja rasa de portocala de la dr.oetker si pe plic scrie finesse.
noi le-am topit sambata seara pe toate,am fost 4 adulti si 2 copii,am mancat ca spartii,sunt excelente!
spor la treaba!
Merci, ma duc si eu la mega sa cumpar ..si apoi ma pun la treaba.
ginette spor la treaba!
as dori sa aflu ce program dau la MP pt. framantarea aluatului
kakina draga mea nu cred ca te3 pot ajuta.masina mea are un prg care se numeste "aluat" si pe tasta aceea trebuie sa apas.il framanta si dospeste,procedeu care dureaza 90min.
Trimiteți un comentariu