azi am avut ceva timp de stat in bucatarie,cat baietii au fost in parc la nisip:
supa de pui cu galusti de gris:
1 piept de pui
1 morcov
1 ceapa
sare,piper,verdeata
1 ou
3 linguri gris
pieptul de pui,morcovul si ceapa le-am pus la fiert in apa rece:
cand au fost fierte,am strecurat supa,ceapa am aruncat-o iar morcovul si carnea am taiat-o bucati si le-am pus din nou in supa.am batut oul bine cu mixerul bat:
am pus grisul:
si ceva patrunjel verde tocat apoi am lasat 10-15min sa se odihneasca:
am fiert galustile puse cu ajutorul unei lingurite,in cratita cu supa,acoperita:
la final sare,piper,patrunjel verde tocat:
Piept de pui cu sos de unt, lamaie, capere
~reteta de la Alandala
doi piepti de pui,
borcanelul cu capere,
una bucata unt,
niste parmesan (daca e gata ras e si mai simplu),
o lamaie,
patrunjel
1/2 pahar vin alb
2-3 linguri de faina,
sare, piper, boia dulce (daca preferati)
ulei de masline
pieptul de pui l-am batut usor numai cat sa-l nivelez,nu trebuie subtire ca cel de snitele.intr-un castron am amestecat faina,2 linguri parmezan,sare,piper,boia:
am pus untul si 2 linguri ulei masline l-a incins:
si am trecut carnea prin amestecul de faina apoi am adaugat-o in tigaie si am prajit-o 3-4 min pe fiecare parte:
am scos-o pe un platou ce poate sta la cuptor.in untul ramas de la prajit am pus vinul,caperele fara zeama din borcan,cateva lingurite zeama lamaie si inca o bucatica de unt.am amestecat pe foc 3-4 min pina ce a scazut putin sosul:
am turnat sosul peste carne si am presarat ceva patrunjel verde:
o reteta super buna si foarte rapida!am servit alaturi de cartofi taiati in 4 si fierti.
si nu puteam incheia fara desert:
Muffins cu mere si scortisoara:
reteta de aici:
240g faina
1 plic praf de copt
1 mar
80g unt topit
1 ou
60ml lapte
110g smantana acrisoara,groasa
1 lingurita scortisoara
100g zahar
untul topit.oul,laptele,zaharul se mixeaza:
se adauga smantana,scortisoara,faina,praful de copt:
iar la final marul razuit pe partea mare de la razatoare:
se pune amestecul in forma de muffins pregatita cu hartiute:
si se coace 20-25min la 180 grade:
reci reteta spune ca se dau prin 70g unt topit apoi prin zahar+scortisoara.eu am renuntat la aceasta etapa pt ca mananca si matei din ele.
foarte pufoase si parfumate!
duminică, 24 februarie 2008
meniu de week-end-2-
Publicat de mihaela la 13:35
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Sunt "full" dupa un asa meniu bogat :). Imi place in special felul 2, nu m-as putea satura de asa ceva oricat de des as manca!
si noi suntem full dar am fost o tura pe afara si la cina mancam usor :))
BRAVO!Mihaela cate kg. ai tu!?
E.P.
3 0ct.2008
Boston MA USA
la cat gatesc zic ca stau inca bine cu kg,am 58kg si 1,70 inaltime :)) deci nu ma plang.
Trimiteți un comentariu