reteta de aici:
-500g faina
-1 cub drojdie proaspata
-1 lingurita sare
-1 lingura miere
-100ml lapte
-150g creme fraiche
-2 oua
se framanta un aluat din ingredientele de mai sus:
se lasa la dospit
si apoi se modeleaza o painica si se fac cateva crestaturi cu un cutit bine ascutit.se pudreaza cu faina pe suprafata ei si se lasa inca 20min la dospit:
se coace la 180 grade.este foarte pufoasa.se poate congela.
vineri, 14 martie 2008
paine cu creme fraiche
Publicat de mihaela la 20:38
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Astazi incerc reteta asta ca suna tare bine ! O sa iti scriu cum a iesit, vacanta placuta in Romania !
Ciao. Ieri am incercat aceasta reteta de paine, respectand intru-totul indicatiile tale.
Nu ai scris ce tip de faina ai folosit (zoomand imaginea postata am vazut ca pe pachetul de paine era scris Type 405, ceea ce este echivalentul fainii 00), iar in ceea ce priveste drojdia eu am respectat ceea ce ai spus si am pus un cub intreg (25. gr standard), insa cred ca nu era cazul. Painea a iesit OK a crescut, era foarte pufoasa, usor crocanta, foarte galbuie la culoare ... dar are un gust foarte puternic de drojdie. Deci cred ca 10-15 gr de drojdie pentru 500 gr de faina sunt arhisuficiente. Asa ti-a iesit si tie sau ai uitat sa specifici ca nu se pune tot cubuletul? Noi astea mai incepatoare luam totul ad-literam :)
Si inca o intrebare: am si eu MDP si ma intrebam ce program ai folosit. Cel simplu de framantare de o ora si jumatate?
Merci si felicitari pentru blog.
techgirl ma bucur ca ai incercat reteta si a iesit o paine buna.cat despre cantitatea de drojdie,aici un cub de 45g este recomandat la 5-600g faina.nu prea stiu exact cum este in romania echivalentul.cred ca asta ar trebui sa citesti in cartea masinii sau pe punga de faina.asa poti doza cel mai bine drojdia si nu sristi sa ii mai simti gustul in paine.
eu folosesc prg teig-aluat care tine 1,20 h la masina mea de paine(nu este cea din foto,am luat alta intre timp).
Trimiteți un comentariu