reteta de aici:
blat:
4 oua
2 linguri apa
175g zahar
100g faina
100g amidon
1 plic praf de copt
crema
1 borcan gem de coacaze
500ml frisca
o portocala
300g iaurt simplu
9 foi gelatina
pt blat se mixeaza ouale intregi cu apa,zaharul,apoi adaugam faina,amidonul si praful de copt.se coace blatul la 185 grade.rece se taie in 2 parti:
se stoarce portocala si sucul se incalzeste bine,apoi dizolvam in el gelatina,fara a fierbe compozitia.amestecam cu gemul de coacaze:
si apoi iaurtul.lasam compozitia sa se lege bine.batem frisca si incorporam usor in ea amestecul de iaurt:
asezam in jurul primului blat inelul de tort,turnam 1/2 din crema:apoi capacul si restul cremei.lasam 2-3 ore la rece:
se decoreaza apoi cu ciocolata razuita si gramajoare de frisca.pt ca l-am mancat in familie,l-am decorat rapid,fara prea mari pretentii:
oricum gustul este delicios,usor acrisor....racoritor pentru week-en-dul acesta calduros.
duminică, 22 iunie 2008
tort cu gem de coacaze
Publicat de
mihaela
la
12:02
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu