una din cele 3 prajituri care le-am facut pentru maine la servici,de ziua sotului.
aluat:
125g zahar
250g faina
1ou
1priza sare
1 doza pere
250g crema fraiche sau smantana acra,groasa
3 oua
arome
din faina,70g zahar,untul si 1 ou se framanta un aluat:
se lasa sa stea 30min la rece apoi se intinde pe o folie alimentara si cu ajutorul ei se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina:
se taie frumos marginile si se aseaza peste foaie perele felii:
se mixeaza ouale intregi cu creme fraiche si restul de zahar si se toarna peste fructe.se da tarta la cuptor:
cam 45-50min,pina trece testul cu scobitoarea.
marți, 19 august 2008
tarta cu pere si creme fraiche
Publicat de mihaela la 14:01
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Buna Mihaela si La multi ani sotului tau!
Spune-mi, te rog, perele sunt din compot? Nu am inteles ce inseamna o doza.
Arata fain si ma gandesc sa fac si eu daca se poate cu pere proaspete.
dana da sunt jumatati de pere din compot(o cutie/doza are cam 5-6 jumatati).daca faci cu cele proaspete si nu sunt destul de moi trebuie sa le dai un clocot in apa cu zahar.
buna shoen wieder,
cum reusesti sa scoti tarta din forma fara sa se rupa blatul???
si ... ai vreo idee de dulce care necesita multe oua? in afara de crema de zahar ars
ms mult!
buna maria
la forma de tarta care am folosit-o aici nu se detaseaza fundul si cand e rece duc tarta direct in forma la masa.insa au fost la lidl si forme de tarta cu fundul detasabil si mi-am luat si eu.cand este rece pur si simplu ridici tarta pe fuldut de sticla si asa o pui pe platou,nu stiu daca m-ai inteles.
cred ca am pe blog ceva retete si cu multe oua,trebuie numai sa ma intorc de prin concediu si il rasfoiesc sa vad.acum intru asa sporadic,sa-mi citesc mailurile si mai scriu si acte un comentariu pe blog.
o seara faina.
Trimiteți un comentariu