Pentru aluat:
• 4 oua
• 250 g zahar
• 300 g iaurt natural
• cate 1/4 lingurita scortisoara macinata si cardamom
• 400 g faina
• 2 lingurite praf de copt
• 50 g fulgi de cocos
• 1 cutie ananas rondele (850 ml).
Pentru aluatul faramitat:
• 100 g faina
• 75 g fulgi de cocos
• 75 g zahar
• 1 pachetel de vanilie
• 150 g unt
1. Bateti spuma ouale, zaharul, iaurtul, scortisoara si cardamomul. Amestecati faina, praful de copt si fulgii de cocos, apoi incorporati in crema de iaurt. Scurgeti ananasul si, eventual, taiati-l mai mic. Intindeti aluatul pe o tava unsa in prealabil cu grasime si asezati acolo bucatile de ananas.
2. Incingeti cuptorul la 180ºC. Pentru aluatul faramitat, framantati faina cu fulgii de cocos, zaharul, zaharul vanilinat si untul. Presarati-l peste prajitura cu ananas si apoi coaceti-o 30-35 de minute.
3. Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca
si, daca doriti, presarati fulgi de cocos. Dau un aspect placut.
6 comentarii:
este delicioasa.am incercat-o si eu aseara pentru fetitele mele!
multumesc pentru retetele minunate pe care le impartaeseti cu noi.
sa va fie de bine!
te mai astept in bucataria mea.
buna!as vrea s-o fac maine dar cu ananas proaspat!se poate?
buna!as vrea s-o fac maine dar cu ananas proaspat!se poate?
mariana sigur ca se poate dar eu una nu am incercat...cel din compot e ieftin si deja prefiert.
mersi mult
Trimiteți un comentariu