aluat:
30 g drojdie,
100 ml lapte caldut,
50 g zahar,
300 g faina,
sare,
50 g unt moale,
un ou,
1 kg prune,
zahar,
scortisoara
cativa biscuiti
Se face o maia din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul topit si racit, oul si zaharul. Aluatul se pune intr-un castron acoperit si se lasa 35-40 min la dospit.
Se intinde apoi in tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Prunele se spala, se taie jumatati si aseaza pe aluat, se presara cu zahar vanilat si scortisoara dupa gust apoi se pun biscuitii sfaramati(am folosit speculatius,biscuiti cu tot felul de arome pt craciun). Se mai lasa 20 min si apoi se pune la copt.
Se coace la foc potrivit,180 grade, 45-50 min.
Rece, se pudreaza cu zahar vanilat.
marți, 2 septembrie 2008
prajitura la tava cu prune si scortisoara
Publicat de
mihaela
la
21:10
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu