2 vinete
3 linguri ulei masline
2 cepe mari
2 catei usturoi
1 morcov mare
250g carne tocata
3 linguri stafide
sare,piper,boia,scortisoara
3 rosii
100g cascaval
vinetele se injumatatesc pe lungime si miezul se scobeste cu grija.se toaca marunt.ceapa,usturoiul maruntite,morcovul felii subtiri si uleiul se pun la calit,se adauga miezul vinetelor si carnea tocata.totul se lasa pe foc pina scade tot lichidul.se condimenteaza cu sare,piper,boia,scortisoara,se adauga stafidele.
cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete.
rosiile curatate de coaja si samburi se toaca marunt si se pun cu 100ml supa si 1lingura ulei pe fundul unei forma rezistente la foc.deasupra asezam vinetele
si ceva cascaval feliat:
se da la cuptor 45min ,la 180grade.ultimele 15min,numai la rezistenta de jos.se servesc impreuna cu sosul,fierbinti.
joi, 11 septembrie 2008
vinete orientale
Publicat de mihaela la 19:08
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Interesanta reteta...cred ca e gustoasa.
si eu am fost curioasa...si am incercat-o.a iesit delicioasa,putin dulceaga dar si picanta in acelasi timp.
Trimiteți un comentariu