la noi acasa aceasta reteta se face in fiecare an,atunciin cand gradina bunicii se coc perele si piersicile.am incercat azi la o scara mai mica sa fac si eu,asa de pofta.
-1 kg pere
-1 kg piersici
-500g zahar
-sucul a 2 lamai
se taie fructele cubulete(in functie de cat de mari doriti sa le aveti mai apoi pe felia de paine cu unt :-) ) si se stropesc cu zeama de lamaie.se pune zaharul si lasa sa stea 24h:
se pun apoi la fiert,cam 75min,amestecand uneori,la foc mic:
cam asa arata la final:
se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate in cuptor si se lasa cu gura in jos pina se racesc.
mama si bunica pun si cateva aspirine tocate,noi pentru ca vom consuma dulceata in viitorul apropiat nu am mai pus conservant.
joi, 30 iulie 2009
dulceata de pere si piersici
Publicat de mihaela la 17:15
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Prea bun!!!
Trimiteți un comentariu