aluat:
-200ml lapte
-75g zahar
-400g faina
-1 plic drojdie
-1 priza sare
-1 foaie aluat proaspat foetaj
umplutura:
-1 kg mere
-1plic budinca vanilie
-250ml suc mere,neacidulat
in plus:
-1 ou
-3 linguri smantana dulce,pt frisca
se framanta pentru inceput un aluat dospit pe care il lasam la odihnit 45min la loc caldut.il intindem pe masa sub forma de patrat si in mijlocul lui punem foetajul:
aducem capetele spre centru,formand un plic:
cu sucitorul intindem sub forma de dreptunghi si apoi il impaturam ca la foetajul clasic:
dam la rece 30min si apoi repetam inca o data procedura cu impaturatul.
intre timp ne ocupam de umplutura.merele taiate cubulete le punem la fiert cu sucul in care am dizolvat praful de budinca.fierbem cateva minute pina se leaga bine compozitia si lasam sa se racoreasca.
aluatul il intindem sub forma de dreptunghi si il impartim imaginar in 3 parti.cele 2 laterale le taiem fasii de grosimea unui deget si punem pe mijloc umplutura:
apoi incepem sa impletim:
pina cand ajungem la capat.il ascundem bine,sa nu se desfaca la copt
asezam in tava si ungem cu galbenusul amestecat cu smantana.
coacem la 185grade,pentru 45min:
lasam sa se racoreasca si putem taia.
luni, 30 noiembrie 2009
impletitura cu mere
Publicat de mihaela la 12:00
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Super bine arata ! Felicitari ! Si la gust cred ca este foarte buna ;)
Am gura plina cu apa...
Arata super felicitari!
ce bunatate....si ce frumos arata....felicitari
Wow ce reteta interesanta, cred ca e delicioasa, felicitari !
Superb!Felicitari si nota 10+
Mihaela,
Spune-mi te rog cate rulade rezulta, sau faci doar una mare?
Si apoi, daca ai vrea te rog sa-mi explici: de ce se folosesc doua feluri de aluat - de ce nu fac totu cu foietaj?(sau doar cu acela dospit). Si care-i rostul impaturirii daca nu ungem cu unt? Sunt incepatoare si raspunsul tau ma va ajuta mult, iti multumesc!
buna dana
genul acesta de aluat este ceva intre foetaj si dospit,"plunder" ii zice pe germana.se face un singur sul din aceasta cantitate.daca la foetaj pui unt la mijloc,aici pui foetajul in locul untului.sigur ca poti folosi numai aluatul dospit su numai foetajul ....dar trebuie sa incerci si varianta asta sa vezi consisitenta.se pastreaza fraged foarte bine,3-4 zile.
spor la treaba si daca mai ai intrebari,raspund cu placere!
Trimiteți un comentariu