Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 2 noiembrie 2009

pugliese



o paine italiana cu aspect rustical si un gust foarte foarte bun.e nevoie de ceva timp la ea dar merita!

biga:
-175g faina alba(tip550 sau 405)
-7g drojdie proaspata
-90ml apa calduta


aluat final:
-225g faina alba grau(tip 550)
-225g faina integrala grau
-2 lingurite zahar
-1 lingura sare
-15g drojdie proaspata
-275ml apa calduta
-75ml ulei masline

ceva faina alba pt presarat deasupra

pt biga se amesteca intr-un castron faina cu apa si drojdia.aluatul se framanta pe masa de lucru pina este fin si elastic.se acopera si lasa sa stea 8-10 ore(eu l-am lasat peste noapte la temp din bucatarie).


pt aluatul final punem apa calduta si drojdia intr-un castron incapator si "desfacem" aici biga.adaugam apoi restul ingredientelor si framantam un aluat fin si elastic.il punem in tava(eu am folosit o forma de silicon) si lasam la dopit vreo 2 ore:


presarm deasupra putina faina si coacem la 220g pt 15 min apoi scadem temperatura si coacem inca 20min.lasam sa se racoreasca pe un gratar.

Un comentariu:

Anonim spunea...

o voi incerca si eu ca tareeeee bine arata.