o paine italiana cu aspect rustical si un gust foarte foarte bun.e nevoie de ceva timp la ea dar merita!
biga:
-175g faina alba(tip550 sau 405)
-7g drojdie proaspata
-90ml apa calduta
aluat final:
-225g faina alba grau(tip 550)
-225g faina integrala grau
-2 lingurite zahar
-1 lingura sare
-15g drojdie proaspata
-275ml apa calduta
-75ml ulei masline
ceva faina alba pt presarat deasupra
pt biga se amesteca intr-un castron faina cu apa si drojdia.aluatul se framanta pe masa de lucru pina este fin si elastic.se acopera si lasa sa stea 8-10 ore(eu l-am lasat peste noapte la temp din bucatarie).
pt aluatul final punem apa calduta si drojdia intr-un castron incapator si "desfacem" aici biga.adaugam apoi restul ingredientelor si framantam un aluat fin si elastic.il punem in tava(eu am folosit o forma de silicon) si lasam la dopit vreo 2 ore:
presarm deasupra putina faina si coacem la 220g pt 15 min apoi scadem temperatura si coacem inca 20min.lasam sa se racoreasca pe un gratar.
luni, 2 noiembrie 2009
pugliese
Publicat de mihaela la 08:37
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
o voi incerca si eu ca tareeeee bine arata.
Trimiteți un comentariu