aluat:
-400g faina
-2 linguri untura,nu cu varf
-150ml apa
-sare
umplutura:
-250g branza feta
-1 galbenus
-2 linguri creme fraiche sau smantana groasa
-patrunjel verde tocat
faina,untura,apa si sarea se amesteca foarte bine pina avem un aluat fin si omogen.daca este nevoie se mai adauga apa sau faina.aluatul nu trebuie sa se prinda pe maini,sa fie elastic.il intindem intr-o foaie foarte subtire pe masa:branza,smantana si galenusul il punem impreuna cu verdeata in mixer si le facem pasta.taiem patrate din aluat pe care punem cate o lingura de umplutura si lipim marginile bine,apasandu-le cu furculita:
prajim placintelele in ulei incins,pe amandoua partile si le scoatem pe hartie de bucatarie:
-untura se poate inlocui cu unt sau margaina si umplutura poate varia in functie de dorinta voastra.
sa aveti pofta!
marți, 23 noiembrie 2010
placintele cu feta
Publicat de
mihaela
la
08:32
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Ai multa experienta in bucatarie de aceea te intreb daca acest aluat ar putea fi bagat la cuptor si evident ar fi si un rezultat multumitor.
Numai bine!
lavinia cred ca se pot face fara prb si la cuptor.eu am incercat varianta care era in revista si am avut totusi emotii ca vor iesi grase,dar nu sunt chiar deloc.dar nu sunt recomandate pentru a doua zi,a ramas una si aluatul s-a intarit.
Ce bunatate
Trimiteți un comentariu