buna dimineata! va invit la micul dejun si la o painica fierbinte!
biga:
-175g faina
-175ml apa
-3g drojdie proaspata
aluat final:
-biga
-325g faina
-100ml zer
-75ml lapte batut
-35g unt
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere
-5 g drojdie
-1 albus
-seminte
ca sa avet painicile proaspete la micul dejun trebuie sa amestecaci de cu seara ingredientele pentru biga si sa lasati aluatul la temp bucatariei pentru 12h sa fermenteze:
apoi dimineata se adauga impreuna cu restulingredientelor in cuva robotului si se framanta un aluat molicel.se lasa la dospit 45min si se rastoarna pe masa infainata.se bate usor albusul.aluatul se imparte in bucati de 80g si se modeleaza painici care se dau prin albus si seminte:
se pun in tava pregatita cu hartie de copt,se mai lasa 15min apoi se coc in cuptorul preincalzit la 200grade pentru 25-30min.
sa aveti pofta!!!!
.
duminică, 30 octombrie 2011
painici cu zer si seminte,pt micul dejun
Publicat de mihaela la 07:49
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Au reusit foarte frumoase
multumesc bianka!
am venit la micul dejun....chiar daca e ora cinei tot vreau painici calde cu laptic.pupic
adevarul e ca sunt tare bunute,nu conteaza in ce moment al zilei!
Trimiteți un comentariu