nu am mai mancat sarmalute din vara de la nunta fratelui meu si cum ne era dor de ele am facut aseara o portie mica,cat pentru noi 3.
-500g carne tocata porc
-200g ciuperci din conserva
-1 ceapa
-100g orez
-sare,piper,verdeata
-frunze de varza acra
-marar
-250 ml sos de rosii
se amesteca ingredientele pt umplutura:
se taie frunzele daca sunt mari in 2 si se scoate vena din mijloc,se pune umplutura la un capat si ruleaza strans,ascunzand capete in interior.se aseaza in forma pregatita cu cateva frunze de varza:
2 foi dafin si sosul de rosii diluat cu apa se toarna deasupra,se pun 2 fire marar si se acopera din nou cu frunze:
eu le-am fiert in cuptor,la 200 grade,acoperite cu capac pentru 2 ore,apoi inca 20min fara capac,pina cand frunzele au fost moi.
se servesc cu smantana si mamaliguta!
.
marți, 18 octombrie 2011
sarmalute cu ciuperci si carne de porc
Publicat de mihaela la 06:52
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
multumec bianka!
Delicioase!
daaaa,mai ales ca nu mancam prea des!
o bunatate!! mama mai face de post cu ciuperci si nuci.. un deliciu!! imi place tare combinatia ! pupici
antonina nu am mancat combinatia cu nuci,eu le fac in post cu ciuperci si legume.!
Trimiteți un comentariu