daca inca nu v-ati hotarat ce prajitura sa faceti in week-end va propun aceasta placinta delicioasa cu nuca si visine!
aluat:
-150g quark sau crema de branza
-100ml lapte
-1 ou
-1 galbenus
-8 linguri ulei
-75g zahar
-425-450g faina
-1 plic praf de copt
umplutura:
-6 albusuri
-200g zahar
-400g nuci macinate
-1 compot visine
intr-un castron incapator se amesteca ingredientele pentru aluat si se imparte acesta in 2 parti.intr-o tava potrivit de mare se intinde o foaie si se inteapa de cateva ori cu furuclita.
umplutura a fost o inventie de moment ,mai ales ca am congelatorul plin de albusuri.dar a iesit delicioasa,deci:
albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga nucile macinate.se intinde compozitia peste foaie si se pun visinele bine stoarse de suc:
deasupra punem foaia a doua,apasand usor pe margini.
coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180grade,cu ventilatie,pentru 45min:
o lasam sa se raceasca complet,pudram cu zahar si taiem felii.
sa aveti pofta si un week-end placut!
m-as bucura foarte mult ca atunci cand incercati reteta si o scrieti pe anumite site-uri sau bloguri personale sa specificati si sursa de unde v-ati inspirat.
.
vineri, 11 noiembrie 2011
placinta cu nuci si visine
Publicat de mihaela la 09:06
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
ce buna trebuie sa fie?...........am dreptate?
Pana o sa fac eu,servesc de la tine o bucatica delicioasa.Te pup!
e delicioasa daniela!
dia cu drag te servesc cu una!
Imi place foarte mult cum arata si banuiesc si gustul ei, asa ca , da , am notat reteta si urmeaza sa o execut cat de curand... :D
mire,spor la treaba!
Buna!arata superb si imi place ca nu e cu crema daaaar are ingrediente dintre cele pe care le prefer:D!!! imi spuneti va rog ce dimensiuni a avut tava?
Ce dimensiuni a avut tava folosita?
buna raluka,tava este una mai micuta,vreo 25x16cm...nu o am la indemana sa o pot masura cu exactitate.
byuna doamna,prajitura este delicioasa am facut-o ieri dar am o nelamurire adika foile s-au copt s-au rumenit dar umplutura de cirese nu este uscata delok mai degraba ca o crema...deci daca pui un deger in ea ramane urma nu revine la loc.....nujtiu care sa fie treaba o fi cruda ?
Trimiteți un comentariu