dragii mei azi va arat alta reteta de cozonac pe care-l vom avea pe masa de craciun.
aluat:
-500g faina
-1 plic drojdie granulata
-100g zahar
-1ou
-80ml ulei
-200ml lapte caldut
-o priza sare
-coaja rasa de lamaie (finesse de la dr oetker)
umplutura:
-225ml lapte
-150g mac macinat
-75g cranberries(merisoare)
-75g zahar
aluatul l-am framantat la masina de paine pe prg de aluat(90min).dupa ce a dospit l-am pus pe masa unsa si l-am impartit in 2 bucati.separat am pregatit umplutura.am dat laptele in clocot si am pus zaharul si macul macinat si l-am lasat sa stea 30min.am amestecat cu merisoarele.
compozitia am intins-o pe cele 2 dreptunghiuri de aluat:
se ruleaza si rasucesc cele 2 rulouri.se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt si se lasa 2-3 ore la dospit,in functie de cat de cald aveti in bucatarie.
se unge cu galbenus de ou si coace la 170grade,cu ventilatie pentru 50min.
se lasa sa se raceasca.eu il pastrez invelit in folie alimentara transparenta.
.
vineri, 23 decembrie 2011
cozonac cu mac si merisoare-la masina de paine
Publicat de mihaela la 08:00
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Waaaw, ce bine poate sa arate cozonacul cu mac!
multumesc draga mea!
Felicitari pentru ingeniozitatea retetei, de unde gemul de merisoare.( m-ar interesa unde se gasesc fructele de merisor)
in germania gemul de merisoare se gaseste mai in toate magazinele.
Trimiteți un comentariu